BESPLATNO VOĐENJE KROZ POSTAVKE: U Leskovcu sve spremno za 16. Evropsku noć muzeja

I.Mitić

13. 11. 2020. u 14:21

U LESKOVAČKOM Narodnom muzeju sve je spremno za 16. Evropsku noć muzeja koja će biti obeležena 14. novembra besplatnim vođenjem kroz stalne postavke ove institucije.

БЕСПЛАТНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ПОСТАВКЕ: У Лесковцу све спремно за 16. Европску ноћ музеја

Foto: I.Mitić

Posetioci mogu obići stalnu postavku „Vremeplov leskovačkog kraja“ u terminima od 17, 21 i 23 časa, dok će se vođenja kroz postavku u Gradskoj kući održati u terminima od 16, 20 i 22 časa.

Na početku programa manifestacije, od 16 časova, održaće se šetnja novim delom stalne postavke „Leskovac – Srpski Mančester 1878 – 1941“ na znakovnom jeziku, a radno vreme muzeja biće do ponoći.

Leskovački Narodni muzej je deo globalne mobilne aplikacije „Cultural Places“. U ovoj ustanovi podsećaju i na mogućnost da se pogleda 3D rekonstrukcija Caričnog grada. Dostupno je i 3D skeniranje Skobaljić grada koje su, uz podršku Ministarstva kulture,  uradili studenti niškog Elektronskog fakulteta, a u okviru projekta „Platforma za 3D digitalizaciju nepokretnih kulturnih dobara Srbije“.

Na svojoj prezentaciji na internetu leskovački muzej je pripremio i zanimljive sadržaje za najmlađe. U okviru stranice „Digitalni muzejon“ mališani mogu da se upoznaju sa epizodama serijala „Muzejska azbuka“ i da učestvuju u muzejskom kvizu.

MERE PROTIV KOVIDA

U muzeju podsećaju građane da posluju u skladu sa svim preporukama Vlade Srbije donetim radi sprečavanja širenja virusa korona koje uključuju i obavezu nošenja zaštitnh maski. Muzej redovno dezinfikuje svoje prostorije, a zaposleni drže preporučenu distancu što očekuju i od svojih posetilaca.   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!