NEMA SAJMA, IMA KNJIGA: Deo izdavača u knjižarama organizuje manifestaciju posvećenu pisanoj reči

D. Bt. - D. B. M.

17. 10. 2020. u 13:00

ŽELEĆI da koliko-toliko nadomeste ovogodišnji izostanak tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji je u poslednjoj nedelji oktobra privlačio desetine hiljada čitalaca, izdavači i knjižari ponudili su na stotine novih i starih naslova uz velike popuste koji se mogu nabaviti i preko njihovih sajtova.

НЕМА САЈМА, ИМА КЊИГА: Део издавача у књижарама организује манифестацију посвећену писаној речи

Novosti

"Laguna" u svim svoji knjižarama organizuje "Delfi sajam knjiga" koji će trajati do 1. novembra. Osim ove kuće, na njihovom sajmu će moći da se nabave i knjige još 89 izdavača, među kojima su "Agora", "Čarobna knjiga", "Dereta", "Globosino", "Prometej", "Službeni glasnik", "Arhipelag", "Štrik", "Kreativni centar", "Tanesi", "Štampar Makarije", "Vukotić medija", "Vulkan"...

Uz upravo objavljene knjige domaćih pisaca, "Pepeo, pena, šapat" Milisava Savića i "Himerina krv" Slaviše Pavlovića, tokom sajamskih dana pojaviće se "Kleov most" Markusa Zusaka, autora velikog hita "Kradljivica knjiga", roman o ubistvu Lava Trockog, "Čovek koji je voleo pse" Leonarda Padure, "Sakupljač" Džona Faulsa koji je za kratko vreme postao međunarodni bestseler...

KNjIGA NA TRGU

MANIFESTACIJA "Knjiga na Trgu" zakazana je za sledeći vikend, 24. i 25. oktobra na Trgu republike, u organizaciji Udruženja profesionalnih izdavača Srbije, u kojem su "Klio", "Geopoetika", "Arhipelag", "Akademska knjiga", "Evoluta"... Organizatori najavljuju velike popuste.

U nedelju počinje "Vulkanov sajam knjiga", koji će trajati do 24. otobra u svih 28 njihovih knjižara u Srbiji. Među naslovima koji su tek izašli iz štamparije su "Moja mračna Vanesa" Kejt Elizabet Rasel, "Možda bi trebalo da popričaš sa nekim" Lori Gotlib i "Ne brini za sutra" Emili Henri. Izdavač najavljuje i druženja sa njihovim autorima u knjižari u "Ušću", gde će knjige potpisivati Bojan Jokanović, Miodrag Majić, Slobodan Stanišić, Dušan Miklja, Momčilo Bajagić Bajaga, Milan St. Protić.

Pod naslovom "Knjigom protiv korone" izdavačka kuća "Službeni glasnik" najavljuje svoj sajam na kome će od 20. oktobra do drugog novembra ponuditi 160 novih izdanja. Među najaktuelnijim delima su dve nove knjige nobelovke Olge Tokačuk "Izgubljena duša" i "Ana In silazi u Donji svet", "Čuburci Krstaši" Radoslava Laleta Vujadinovića, "Tajne Novog Beograda" Zorana Lj. Nikolića i Mirka Radonjića, "Bajakovo-Batrovici" Miljenka Jergovića i Svetislava Basare, "Jedna moguća istorija umetnosti" Jaše Denegrija.

Novosti

U svojoj knjižari u Kralja Milana SKZ će od 20. do 31. oktobra predstaviti neka od svojih najnovijih izdanja, kao što je roman "Stojna vetrenjača" Radovana Belog Markovića, "Ljudmiline pesme" Matije Bećkovića, "Knjiga o Nadeždi", "Lik sa Limesa" Dragana Hamovića, "Islam" Darka Tanaskovića, "Ostrvo" Branislava Matića... Izdavačka kuća "Arhipelag" organizuje specijalnu akciju "Nema sajma, ima knjiga" koja će trajati do 31. oktobra, u knjižarama u više od 50 gradova.

KNjIŽARE

MEĐU knjižarama koje organizuju mini-sajmove su i "Alisa u zemlji knjiga" iz Loznice, knjižare biblioteke u Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu i Somboru, kulturni centri u Nišu, Kraljevu i Apatinu, knjižara "Kaligraf" iz Zaječara, knjižara "Reči" iz Čačka, knjižara "Kulturni obrazac" iz Aranđelovca novosadske knjižare "Bulevar Books", "Solaris", "Zenit" i "Mala velika knjiga". Uključile su se i druge beogradske knjižare: "Makart", "Aleksandar Belić", "Akademija", "Geopoetika", "Livro", "Urban Books", "Zlatno runo" i "Beopolis", kao i knjižare "Bookastore" i "BIGZ školstva".

U svojoj nedavno otvorenoj knjižari u Laze Pačua, "Geopoetika" će čitaocima ponuditi najnovije knjige kao što su "Stilit" Urija Kostaka, "Sin-riba" Aleksandra Prokopijeva, "Poodmaklo" Nina Like, "Nebulozni poslovi" Dejvida Grejbera, "Tri znaka kruga" Saše Karalića, kao i kultne naslove poput dela Harukija Murakamija, Orhana Pamuka, Danijela Golemana.

I "Kreativni centar" pripremio je svoj sajam knjiga od 23. oktobra do 2. novembra. Među nedavno objavljenim naslovima ovog izdavača su "Crna ptica" Aleksandre Jovanović, "Poruka u boci" Marije Par, "Da li laje morski pas?" Peđe Trajkovića, "Gde je Petson?" i "Poznajete li Petsona i Findusa?" Svena Nurdkvista, kao i knjige iz serijala "Peca sluša" ili zvučne knjige "Crvenkapa" i "Tri praseta".

Izdavačka kuća "Dereta" proglasila je oktobar "mesecom sajamskih popusta", a u knjižari u centru Beograda tokom oktobra na popustu su i izdanja petnaestak "odabranih izdavača", među kojima su "Kreativni centar", "Čigoja štampa", "Otvorena knjiga", novosadski "Prometej", "Akademska knjiga"...

U dve svoje knjižare u Beogradu izdavačka kuća "Booka", nudi svoje knjige sa popustom do 30. oktobra. Među njima su "Lažljivi život odraslih" Elene Ferante, "Zavod za nagađanje" Dženi O'Nil i "Čovek koji plače od smeha" Frederika Begbedea.

Iz knjižare "Beopolis" najavili su i za ovu godinu "Mali sajam knjiga", na kom će biti ponuđeni naslovi izdavača: "Fabrika knjiga", "Akademska knjiga", "Karpos", "Rende", "Booka", "LOM"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!