ODLOŽENO: Zbog korone se neće održati festival Mokranjčevi dani

S.M.J.

petak, 14. 08. 2020. u 14:27

ОДЛОЖЕНО: Због короне се неће одржати фестивал Мокрањчеви дани

Foto S.J.M.

JUBILARNI 55. festival “Mokranjčevi dani” koji je trebalo da bude održan od 12. do 18. septembra odložen je do povoljnije epidemiološke situacije.

Kako navode u Domu kulture “Stevan Mokranjac” festival se odlaže na osnovu preporuke Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin za period sa povoljnijom epidemiološkom situacijom.

Program jubilarnog izdanja festivala i ove godine podrazumevao je veliki broj učesnika, a sama koncepcija festivala oslanjala se na horsko stvaralaštvo, ali i na programe na tragu Mokranjca, inovativne i kreativne kojim su “Mokranjčevi dani” nameravali da u odnosu na ranije festivale naprave iskorak ka novim tendencijama.

Baš zbog toga je Štab za vanredne situacije opštine Negotin, saznajemo, na osnovu dopisa organizatora festivala, tražio od epidemiologa Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru bezbedonosnu procenu za realizaciju ovogodišnjeg 55. izdanja festivala koji se u slavu kompozitora, muzičkog pedagoga, rodonačelnika srpske muzike Stevana Stojanovića Mokranjca organizuje u Negotinu u kontinuitetu još od  1965. godine.

Iz Zavoda je, međutim, stiglo mišljenje i preporuka da se odlože “Mokranjčevih dana” s obzirom na “trenutno rizičnu epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom korona virusa”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)