TRIDESETA godišnjica serije "Vuk Karadžić" (1987), u svakom smislu istorijske, došla je i minula, a ovaj jedinstveni naš televizijski proizvod evo ni nekoliko godina potom još nije doživeo svoju reprizu.

Komentari (8)

Lax

11.08.2020. 13:48

Naša ubedljivo najbolja serija ikad snimljena! Nije mi jasno da nikad nije reprizirana i kome može da smeta - prosto ne vidim šta može da bude drugi razlog zašto je nema... Omiljeni lik Đorđe Ćurčija i veličanstveni Petar Božović koji ga glumi...

Pavlović

11.08.2020. 14:13

Kadijeviću, svaka čast na filmskoj umešnosti i umetničkoj viziji ali Vuk nije čovek velikih kvaliteta i ne zaslužuje toliku hvalu, daleko više za tvoju Jugoslaviju i srpski narod zaslužni su Dositej a pogotovo Pupin a o njima naravno nema ni jeftinih a kamoli skupih serija !

Jelena Stanković

12.08.2020. 11:58

@Pavlović - @Pavlović - O Dositeju je bar snimljena mini-serija, tj. TV-film iz dva dela, "Jastuk groba mog" 1990. godine sa standardno sjajnim Radetom Markovićem u naslovnoj roli. Takođe je i Mrgud Radovanović odličan kao Dositej u seriji "Vuk Karadžić". - Već 200 godina se, među nama, filolozima, vode polemike za i protiv Vuka. Za ono doba, uprkos svim poteškoćama, i manjkavostima njegovog rada (iz današnjeg ugla moderne filologije), ipak nam je Vuk ostavio toliko toga vrednog pažnje! Dokle ćemo da blatimo, iole vredne, pretke? - Inače, odličan intervju vredan čitanja. Gospodin Kadijević nam je ostavio televizijsko remek-delo i to niko ne može da porekne!

SRB

12.08.2020. 00:21

vuk karadzic je sve, samo ne vredan paznje ! Niko ga nije ni terao, da onako lepo pismo "preradjuje" i priblizi evropskoj abecedi, jer je narod, u ono vreme prilicno nepismen, mogao biti opismenjen svojim pismom. Primer su grcki ili kineski alfabet. Da ne govorimo o tonama prodatih staroslavnih knjiga i neprocenjivoj steti koju je ovaj izdajnik naneo. U beckoj arhivi postoji spisak tacnih iznosa i datuma predaje novaca, kao i u moskovskoj arhivi. Ko ne veruje, neka pogleda.

Kostadin

12.08.2020. 08:45

UzaLUD sise rodio. Vuk S. K. je ličnost koja je osakatila naš pravopis i jezik. Ubacio je skovo F u azbuku i ako ne postoji ni jedna reč na slovo F.Da nije Vuka ceo svet bi nas sada razumeo.

dragan62

12.08.2020. 19:58

Па серија приказује око 80г српске историје и то у њеном најбурнијем раздобљу.Ту је устанак,стварање нове државе,дефиле ликова који су задужили свој род,историјски догађаји о којима многи нису знали ништа а ви сте се острвили на Вука и језик.Питање за све вас је колико данас има неписмених у Србији и колико треба да се научи азбука од 30 слова?Или је можда боље АЗ;БУКИ;ВЈЕДИ;ГЛАГОЉ;ИЖЕ;ЈЕСТ::::