Festival "Arsenal fest" među dobitnicima Đurđevdanske nagrade: Promocija Kragujevca na najlepši način

M. Ć.

16. 06. 2020. u 08:21

MUZIČKI festival "Arsenal fest" nedavno je dobio značajno priznanje. Našao se među laureatima Godišnje nagrade grada Kragujevca - Đurđevdanske nagrade za 2019.

Фестивал Арсенал фест међу добитницима Ђурђевданске награде: Промоција Крагујевца на најлепши начин

Foto: N. Đorđević

"Arsenal" je priznanje dobio u oblasti "razvoja kreativnih industrija, pop kulture i promocije grada Kragujevca u zemlji i inostranstvu".

Odluku od dodeli Đurđevdanske nagrade doneli su odbornici gradskog parlamenta na 32. redovnoj sednici u ovom sazivu. S obzirom na to da svečana sednica Skupštine grada nije održana 6. maja zbog pandemije virusa korona i vanrednog stanja, nagrade će biti uručene na svečanoj sednici 28. avgusta, u sklopu obeležavanja "Gospojinskih svečanosti".

- Đurđevdanska nagrada je veliko priznanje za "Arsenal fest" koji će ovog leta biti održan u Kragujevcu jubilarni, deseti put - podsećaju organizatori manifestacije u gradu na Lepenici. - Izuzetno je važno što je na ovaj način u vlastitoj sredini prepoznata važnost "Arsenala" kao festivala koji, osim brojnih značajnih i uticajnih imena svetske i domaće scene, dovodi u srce Šumadije svake godine veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije, regiona, čak i sveta. Đurđevdanska nagrada je potvrda da je naš festival postao kragujevački brend, i važan je podsticaj da nastavimo da "Arsenal" razvijamo dalje u godinama koje slede.

Prethodno najavljeni program "Arsenala" od 24. do 27. juna 2020. prebačen je za 23, 24, 25. i 26. jun 2021. Nastupe su za narednu godinu već potvrdili Ingvi Malmstin, "Gogolj Bordelo", "Dubioza kolektiv" i Đaikovski.

Foto: Ata images

Tekst potpisa

"ELEKTRIČNI ORGAZAM" ZA POČETAK

JUBILARNI "Arsenal fest 10" biće otvoren u subotu 4. jula (21.00) u prostoru Zastavine bašte nastupima bendova "Električni orgazam", "Čovek bez sluha" i KBO. Od tada, pa u narednih mesec dana, svakog vikenda će biti održavane svirke značajnih imena domaće i regionalne scene, uz tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program.

- Zbog situacije sa virusom korona totalno su nam se pretumbali datumi koncerata - kaže frontmen "Orgazma" Srđan Gojković Gile. - Drago nam je da baš u Kragujevcu konačno počinjemo turneju "40 godina ´Orgazma´". Taj grad smo uvek doživljavali kao rokerski, sa publikom koja se dobro razume u ono što mi radimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)