KOMAD O PRVOJ SRPSKOJ KOSTIMOGRAFKINJI: Predstava "Makaze Jelisavete Berman" premijerno u Puls teatru

V.V.S.

23. 11. 2023. u 13:14

PRIČA o Jelisaveti Berman, ne samo prvoj kostimografkinji nego i prvoj ženi koja se pojavila u našem teatru (Joakima Vujića), zaživeće na pozorišnoj sceni: po tekstu Gorane Balančević i režiji Miloša Jagodića, nastala je predstava "Makaze Jelisavete Berman" čija je premijera 30. novembra u lazarevačkom Puls teatru.

КОМАД О ПРВОЈ СРПСКОЈ КОСТИМОГРАФКИЊИ: Представа Маказе Јелисавете Берман премијерно у Пулс театру

foto Puls teatar

- Sama činjenica da je bila prva, dovoljna je bila da zagolica maštu i podstakne na razmišljanje: kakva je bila kao ličnost i na koje izazove je, nesumnjivo, morala naići da bi ostvarila svoju ulogu - objašnjava Gorana Balančević. - Zašto su samo dve rečenice o njoj sačuvane, zašto ju je naša istorija zaboravila? Ali, nekad su i dve rečenice o nekoj ličnosti dovoljne da se skroji priča, izvezu međuljudski odnosi, prišiju radosti i boli i postave pitanja. Jelisaveta Berman je imala veliku stvaralačku energiju i svoj život je posvetila pozorišnoj umetnosti, a to je nešto što, ma koliko vremena prošlo, ne može da iščezne...

Igraju Ana Ćuk,Ivana Nedeljković, Boba Stojimirović, Lazar Maksić, Aleksandar Trmčić i Maja Sofrenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)