PREDELI BEZ LJUDI: Radovi Jelene Šalinić Terzić u Prodajnoj galeriji "Beograd"

M.A.K.

21. 11. 2023. u 16:48

SERIJU crteža čija su tema pejzaži planinskih rečnih klisura Jelene Šalinić Terzić, predstavlja na izložbi "Stiks - zaokret", koja će biti otvorena 23. novembra u Prodajnoj galeriji "Beograd".

ПРЕДЕЛИ БЕЗ ЉУДИ: Радови Јелене Шалинић Терзић у Продајној галерији Београд

Foto promo

Ova dobitnica više prestižnih nagrada i priznanja, završila je na Fakultetu likovnih umetnosti, odsek slikarstvo, u klasi profesorke Anđelke Bojović, a potom magistrirala i doktorirala na na istom fakultetu.

- Jelena Šalinić Terzić svojom radoznalošću, erudicijom, talentom, dušom, reaguje na svet oko sebe tako što nam ga predstavlja na likovno vešt i uzbudljiv način, kroz svoje raznovrsne idejne i poetske tokove, kroz cikluse koji su uvek pomak u nešto novo i više, zahtevnije i likovno intrigantnije - ističe u katalogu istoričarka umetnosti Borka Božović. - Upućuje, pritom, naše misli i zapitanosti na odnos čoveka i prirode, čoveka neprisutnog u pejsažu, dakle, čoveka namerno odsutnog, a veoma prisutnog uništitelja prirode, njenih resursa i njenih lepota.

Spletom linija, bojenim površinama, belinama papira, ritmovanim mnoštvom žila i kapilara biljnog sveta, odsjajem vodenih površina, prepletima, finim tkanjima i raspletenim drhtavim linijama, umetnica superiorno obrađuje i rešava sebi zadate izazove i nove likovne zadatke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)