"NAŠ SIN" NAGRAĐEN U DREZDENU: Priznanje za najbolju predstavu Patriku Laziću

V.V.S.

09. 11. 2023. u 16:29

NA upravo završenom festivalu Fast Forward u Drezdenu, Hartefaktova predstava "Naš sin", prema tekstu i u režiji Patrika Lazića, nagrađena je priznanjem mladog žirija za najbolju predstavu na festivalu. U konkurenciji je bilo sedam predstava iz Nemačke, Finske, Grčke, Belgije, Danske, Norveške, Portugalije i Srbije.

НАШ СИН НАГРАЂЕН У ДРЕЗДЕНУ: Признање за најбољу представу Патрику Лазићу

foto: Hartefakt kuća

Festival Fast Forward je jednogodišnja smotra ostvarenja mladih evropskih reditelja koju organizuje gradsko pozorište u Drezdenu, Staatsschauspiel Dresden, a na kojoj se pozorišni autori predstavljaju u kontekstu novih pozorišnih glasova koji dolaze i donose inovativne estetike.

- Uvek sam smatrao da naša predstava tretira jedan izuzetno lokalni problem koji u Srbiji dobro razumemo, ali za koji se plašim da li može da komunicira van nje. U svom objašnjenju odluke, mladi ljudi koji su činili taj žiri, pričali su o tome kako su se oni sve vreme osećali kao naš sin, kao da je svako od njih sedeo za tim stolom za kojim sin sedi sa svojim roditeljima u predstavi. Drago mi je da smo očigledno napravili univerzalnu predstavu o razumevanju i nerazumevanju unutar porodice, o očekivanjima jednih od drugih, o granicama prihvatanja- izjavio je reditelj Patrik Lazić po povratku iz Drezdena.

Predstava "Naš sin" deo je redovnog repertoara Hartefakt kuće, a u njoj igraju Dragana Varagić, Amar Ćorović i Aleksandar Đinđić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)