FILM SNIMAN U SRBIJI ZATVARA PROGRAM FSFF: "Osam očiju" u Beogradu

M. N. M.

28. 09. 2023. u 15:54

FILM "Osam očiju" (Eight Eyes) autora Ostina Dženingsa, koji je sniman u Srbiji, biće ekskluzivno prikazan 1. oktobra od 20 časova u Dvorani kulturnog centra Beograda, poslednje večeri 17. Festivala srpskog filma fantastike (FSFF) čiji će se program odvijati u DKC od večeras.

ФИЛМ СНИМАН У СРБИЈИ ЗАТВАРА ПРОГРАМ ФСФФ: Осам очију у Београду

promo

Radnja filma smeštena je u Srbiju i Makedoniju, a prati mladi par iz SAD koji turistički posećuje Beograd u nadi da će u stranoj sredini rešiti bračnu krizu. Nakon što upadnu na svadbu nepoznatim ljudima, par sreće ljubaznog, enigmatičnog Svetog Petra, koji ih ubrzo ubedi kako želi da im približi vrednosti Balkana.

Doprinos ostvarenju "Osam očiju" dala su i dva domaća autora, suosnivača festivala koji će projekcija ovog filma zatvoriti: majstor za filmsku masku i šminku Miroslav Lakobrija, direktor FSFF, potpisuje specijalne efekte, a poseban pečat filmu dao je pisac, novinar i pravnik Jovan Ristić u ulozi ujaka Svetog Petra.

- U potpunosti snimljen na lokacijama u Srbiji i Makedoniji na 16mm filmskoj traci "Osam očiju" se podjednako oslanja na istočnoevropsku žanrovsku kinematografiju i američke horor filmove iz 70-ih. Film je smešten među ruševine bivše Jugoslavije a njegovom nastanku značajno je doprinela i lokalna glumačka postava i ekipa uz čiju pomoć smo autentično prikazali okruženje u koje je ovaj film smešten - navodi se u izjavi reditelja filma Ostina Dženingsa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)