ARHITEKTURA ŠPANIJE U 21. VEKU: Izložba fotografija Rikarda Santonhe u Institutu "Servantes"

V.V.S.

27. 04. 2023. u 11:56

U INSTITUTU "Servantes" biće otvorena izložba "Arhitektura u Španiji u 21. veku: procvat arhitekture kroz vizuru Rikarda Santonhe", koja će predstaviti fotografije ovog autora s fokusom na reprezentativna dela španske arhitekture nastala u prve dve decenije 21. veka. Otvaranje je 15.maja, a dan kasnije održaće se razgovor s autorom.

АРХИТЕКТУРА ШПАНИЈЕ У 21. ВЕКУ: Изложба фотографија Рикарда Сантонхе у Институту Сервантес

foto Rikardo Santonha

Umetnik hvata slike širom (španske) nacionalne geografije, fokusirajući se ne samo na velike amblematične zgrade, već i na praktičniju arhitekturu u svakodnevnom životu građana, kao što su zdravstveni centri, crkve, javni i privatni stambeni projekti, sportski centri, fabrike, industrijske zgrade i slično. Kroz ove fotografije, Rikardo Santonha objašnjava evoluciju rastuće Španije koja je tokom ovog veka naučila da se prilagođava novom vremenu, stvarajući suštinsku infrastrukturu neophodnu za komunikaciju i funkcionisanje svake zemlje.

Rikardo Santonha je po obrazovanju geograf i fotograf, sa doktoratom iz arhitekture, transdisciplinarni autor i predavač na Visokoj tehničkoj školi arhitekture u Madridu (UPM) na Odseku za arhitektonske grafičke ideje. Takođe, vizuelni je umetnik i profesionalni fotograf, specijalizovan za arhitekturu i inženjering.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)