NOVI RADOVI NA RECIKLIRANIM DELIMA: Postavka Sare Lazarević u Galerija Centra za grafiku FLU

M.A.K.

21. 03. 2023. u 17:22

STUDENTKINjA doktorskih studija koja je već dobila mnoge nagrade i priznanja, Sara Lazarević (1997), predstaviće se samostalnom izložbom "Gde i šta" (WHERE AND WHAT), u četvrtak, 23. marta u 19 časova, Galerija Centra za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti (Pariska 16).

НОВИ РАДОВИ НА РЕЦИКЛИРАНИМ ДЕЛИМА: Поставка Саре Лазаревић у Галерија Центра за графику ФЛУ

Foto promo

- U delu Sare Lazarević su grafički obrađene sve informacije pohranjene u emocionalnom sećanju na objekte u kojima je odrastala i sticala emocionalno iskustvo- piše u tekstu kataloga njen profeosr Adama Pantića. - Zahvaljujući njenom umetničkom senzibilitetu i izuzetnoj likovnoj darovitosti, ovi katastarski podaci i predmetni svet postali su obrazac za doživljaj viših nivoa sveta, bez pretenzija na njihovo razumevanje. Kako geštaltisti ističu: Celina je više od prostog zbira delova. Naglašena kružna osnova teme nije samo estetska norma niti formalni likovni zaključak, ona je nosilac životne filozofije umetnice, koja se ogleda i u tome što je grupa radova na ručno pravljenom papiru nastala recikliranjem materijala prethodnog ciklusa. Ovde prestaje razgovor o likovnim rešenjima i počinje priča o večitom kružnom odnosu tela i duha.

Ova autorka je učestvovala na više grupnih postavki u zemlji i inostranstvu (Srbija, Poljska, Turska, Bugarska, Jermenija), a do sada je imala i pet samostalnih izložbi.
Izložba je otvorena do 8. aprila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna