U GRAČANICI "KASICA PRASICA": Premijerno izvođenje komada Ežena Labiša, u režiji Ksenije Krnajski

V.V.S.

17. 03. 2023. u 12:08

PREMIJERA predstave "Kasica prasica", Ežena Labiša (u režiji Ksenije Krnajski), u sredu 22. marta, na sceni narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.

У ГРАЧАНИЦИ КАСИЦА ПРАСИЦА: Премијерно извођење комада Ежена Лабиша, у режији Ксеније Крнајски

foto Promo

- Grupa zgubidana, dovoljno lukavih da žive od tuđeg rada, živi u malom mestu i kao glavni društveni događaj imaju igranje karte subotom. Skupljaju novac od uloga i premije i planiraju da sa njim učine nešto krupno od "opšte koristi". To krupno se, kad se novac izbroji, pretvori u gomilu sitnih interesa. Jel` vam poznato to iz naše društveno-političke stvarnosti? - ističe se u najavi predstave.

dalje se navodi da je Labiš u ovom svom vodvilju iz 1864. sočno i duhovito "isheklao" likove koje glumci i sto pedeset godina kasnije sa uzbuđenjem igraju na scenama širom sveta, a publika se smeje malograđanštini, neobrazovanosti, mitomaniji i sebičluku, baš kao da je to o "tamo nekima", a ne o "ovde, nama".

- Prvi put sam režirala predstavu u NP Priština i svim svojim saputnicima u Kasici prasici sam neizmerno zahvalna što su svojim talentom, veštinom i vrednoćom učinili da svaki dogovor bude prijateljski i precizan, a probe mali kolektivni praznici. Što bi rekao gosn Kordanboa iz komada: "Kakvo putovanje, kaaakvo putovanje!" - kaže o predstavi rediteljka Ksenija Krnajski.

U predstavi igraju Bojan Stojčetović, Aleksandra Cucić, Nebojša Đorđević, Branko Babović, Tamara Tomanović, Jelena Orlović, Nikola Đorđević, Milica Burazer, Nemanja Janičić, Nikola Stanković i Rade Maričić.

Umetničku ekipu čine Ksenija Krnajski i Goran Stojčetović (scenografija), Selena Orb (kostimi), Vladimir Petričević (muzika), Isidora Stanišić (scenski pokret) i Radomir Stamenković (dizajn svetla).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024