USKORO KNJIGA MIRE FURLAN: Poznata glumica je pisala kolumne za splitski Feral Tribune

V.C.S.

10. 03. 2023. u 07:09

IZLAZAK iz štampe knjige poznate jugoslovenske glumice Mire Furlan "Totalna rasprodaja", beogradski izdavač Booka najavljuje za 3. april. Reč je o kolumnama koje je Furlan početkom milenijuma pisala jednom nedeljno za splitski list Feral Tribune.

УСКОРО КЊИГА МИРЕ ФУРЛАН: Позната глумица је писала колумне за сплитски Feral Tribune

Foto P. Mitić

Izabrane kolumne objavljene su prvi put 2009. godine pod naslovom "Totalna rasprodaja" u izdanju izdavačke kuće Samizdat, podsećaju u Booki, i dodaju da je sasvim svejedno da li Mira Furlan pripoveda o sebi ili o svojoj generaciji, o emigrantima, Holivudu ili prijateljima glumcima, "ona uvek besprekorno pogađa srž problema i, što je još važnije, emociju, koju prenosi podjednako moćno kao što je to činila i u glumi."

Booka

Najavljeno izdanje za april


 "Totalna rasprodaja", kako navode, nije samo sakupljena zbirka kolumni već i "uvid u svet koji se pred nama raspada bez obzira na to govorimo li o ekologiji, politici ili kulturi, a taj je raspad autorka ulovila u svim detaljima i naizgled sporednim pojavama, te videla naš svet savršeno čisto i aktuelno i danas, gotovo dve decenije kasnije."

Prethodnu, vrlo emotivnu, autobiografsku, knjigu "Voli me više od svega na svijetu" isti izdavač objavio je prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri