JUBILEJ BIG BENDA RTS: U 75. sezonu sa Stjepkom Gutom kao šefom-dirigentom

M. N. M.

23. 02. 2023. u 14:38

DVA lepa povoda su se stekla za jučerašnje predstavljanje predstojeće sezone Big Benda RTS - 75 godina postojanja ovog orkestra, i zvanična "inauguracija" novog šefa-dirigenta, majstora na trubi i dugogodišnjeg člana benda, Stjepka Guta.

ЈУБИЛЕЈ БИГ БЕНДА РТС: У 75. сезону са Стјепком Гутом као шефом-диригентом

Tanjug

Dragoslav Stanisavljević Fredi, takođe trubač i dugogodišnji član Big Benda, koji je nastupe morao da privremeno ostavi po strani, budući da vrši odgovornu funkciju direktora Muzičke produkcije RTS, ne krije da je prezadovoljan kako programom aktuelne sezone i planovima za njen nastavak, tako i zbog dolaska - tačnije, povratka Guta u sastav, ovog puta ne samo kao soliste.

- Pozicija šefa-dirigenta na kojoj je Stjepko od danas, ne podrazumeva samo izvođačku saradnju već i edukativnu, kao i rad na CD izdanjima. Sama sezona Big Benda je, moram reći, fantastična, svaki koncert i projekat predstavlja poslasticu i ekskluzivitet za sebe i dostojan je značaja jubileja orkestra - od CD izdanja Vivaldijevih "4 godišnja doba" u sjajnom džez aranžmanu, te drugog dela Stjepkove "Srpske svite", ovog puta u saradnji sa Narodnim orkestrom RTS, saradnje sa umetnicima poput Vasila Hadžimanova, brojnih gostovanja... - najavljuje Stanisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U PARTIZANU! LJubimac grobara svojevoljno napustio ekipu pred finale sa Crvenom zvezdom!