"ORIGINAL I KOPIJA": Izložba laureata nagrade za životno delo Ulus-a Gorana Đorđevića

M.A.K.

12. 12. 2022. u 21:29

SAMOSTALNA izložbe laureata nagrade za životno delo Udruženja likovnih umetnika Srbije, za 2021. - Gorana Đorđevića, pod nazivom "Original i kopija" biće otvorena u sredu, 14. decembra, u 19 časova u Galeriji ULUS-a (Knez Mihailova 37).

ОРИГИНАЛ И КОПИЈА: Изложба лауреата награде за животно дело Улус-а Горана Ђорђевића

Foto promo

- Ova je izložba zasnovana na sećanju na jedan intervju koji sam dao Slobodanu Mijuškoviću, objavljenog 1984. u časopisu "Moment", pod naslovom "Original i kopija" - objašnjava nagrađeni umetnik. - Kao ilustracije objavljene su trifotografije: skulptura "Autoportret sa modelom" iz 1979, zatim kopija slike "Glasnici apokalipse" iz 1980. i fotografija sa javnog kopiranja Mondrijana u Narodnom muzeju 1983.

Svi ovi radovi su već bili izlagani u vreme kada su nastali.

- Kako sam se u skorije vreme vratio na ove radove praveći njihove kopije ka neku vrstu sećanja koje su zatim bile izložene u privatnom prostoru nedostupne javnosti, pomislio sam da bi bilo zanimljivo da se oni ovom prilikom prikažu zajedno u jednom prostoru. Tako je ova mogućnost da se napravi izložba u galeriji ULUS- a bila prilika da se ovakva ideja i realizuje - kaže Đorđević.

Izložba "Original i kopija" trajaće 26. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega