IZLOŽBA RADOVA SA LIKOVNE KOLONIJE U GROCKOJ: Opčinjenost Dunavom i poetskim krajolikom

M.A.K.

28. 11. 2022. u 18:03

RADOVI dvanaest likovnih i primenjenih umetnika iz Beograda, Čačka, Loznice, Užica, Sremske Mitrovice, nastali na 24. Likovnoj koloniji tokom 54. Gročanskih svečanosti, čine postavku koja će biti izložena u Rančićevoj kući,u petak 2. decembra, od 18 časova.

ИЗЛОЖБА РАДОВА СА ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ У ГРОЦКОЈ: Опчињеност Дунавом и поетским крајоликом

Maja Veselinović, Bez naslova, Foto promo

Izložbu "Grocka na Dunavu" tako čini više desetina dela različitih formata, izvedenih u tehnikama ulje i akril na platnu, crtež u olovci, akvarel, kombinovane tehnike na papiru i drugo.

Učesnici kolonije bili su Maja Veselinović, Aleksandar Veljković, Danica Veselinović , Miljana Drašković, Vuk Đurić, Irena Jevtović, Vladimir Jočić, Biljana Mihajlović, Živana Mijailović, a gosti Marko Kresoja, Predrag Milošević, i Konstantinos Patelis Milićević.  
- Prva likovna kolonija opštine Grocka otpočela je 1998. godine, u znaku koncepta "Omaž slici", kao pokazatelj postojanosti likovne umetnosti. Međutim, praksa rada u Grockoj nije ostala verna tematskoj koncepciji. Umetnici su iz kolonije u koloniju u sliku unosili emocije koje je boravak u Grockoj pokrenuo, opčinjeni rekom i poetskim krajolikom, a tema je bila i ostala jedna: Grocka na Dunavu. Međutim, svaki novi saziv u protekle 24 godine donosi presek aktuelnog umetničkog trenutka u Srbiji. Bez dominirajućih pravaca i omeđivanja temom, umetnicima je omogućeno da izaberu izraz koji najviše odgovara njihovom senzibilitetu. U atmosferi druženja i rada, učesnici su i ove godine domaćinima ostavili radove i svežinu svojih umetničkih utisaka, obojenih Grockom - zaključuje selektor  Zorica Atić, istoričarka umetnosti i direktor KC Grocka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SPOJIO IH KULTNI FILM: Prvi muž Dubravke Mijatović - sa njim ima ćerku Ivu (FOTO)