SVE SPREMNO ZA "VRŠAČKU POZORIŠNU JESEN": 29. Međunarodni festival klasike, od 25. septembra do 1. oktobra

V.V.S.

05. 09. 2022. u 15:38

MEĐUNARODNI festival klasike "Vršačka pozorišna jesen" održaće se od 25. septembra do 1. oktobra u Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu, pod sloganom "Svedočanstvo vremena". Ovogodišnji selektor dramaturg Branislav Nedić, rekao je da se, birajući predstave, rukovodio željom da izmiri stručnu javnost i "običnog" gledaoca koji voli da dolazi u pozorište.

СВЕ СПРЕМНО ЗА ВРШАЧКУ ПОЗОРИШНУ ЈЕСЕН: 29. Међународни фестивал класике, од 25. септембра до 1. октобра

foto:promo

Festival otvaraju Vrščani svojom predstavom "Lari Tompson - tragedija jedne mladosti" Dušana Kovačevića, a u režiji Dušana Petrovića. Užičani, dan kasnije, izvešće predstavu "Mesec dana na selu" Ivana Sergejeviča Turgenjeva u režiji Milana Neškovića,sledi Narodno pozorište iz Beograda sa dva naslova: komadom Henrika Ibzena "Nora- lutkina kuća" u režiji Tatjane Mandić Rigonat, a potom je na sceni i "Rat i mir" Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Borisa Liješevića. SNP dolazi sa predstavom "Kod večite slavine" Momčila Nastasijevića, u rediteljskom čitanju Sonje Petrović. U pratećem programu gostovaće predstava "Ministarka" NP "Bora Stanković", a u čast nagrađenih Kruševačko pozorište izvešće "Čudo u Šarganu".

Žiri festivala radiće u sastavu Valentin Vencel, reditelj glumac i direktor pozorišta Ujvideki Sinhaz, Miroslav Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog Pozorja i Nataša Petrović, glumica Pozorišta "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!