ŽENSKE PRIČE U FOKUSU MOSTRE: Na programu 79. Venecije i film iz Srbije rediteljskog dvojca Zorić - Gluščević

M. A. K.

27. 07. 2022. u 11:32

REDITELjSKI dvojac Dušan Zorić i Matija Gluščević, svoje debitantsko ostvarenje, igrani film "Da li ste videli ovu ženu?" premijerno će predstaviti na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru takmičarskog programa Nedelje kritike, gde je 2014. trijumfovalo "Ničije dete" Vuka Ršumovića.

ЖЕНСКЕ ПРИЧЕ У ФОКУСУ МОСТРЕ: На програму 79. Венеције и филм из Србије редитељског двојца Зорић - Глушчевић

"Da li ste videli ovu ženu?", Foto Promo

Na čuvenoj "Mostri", koja se održava od 31. avgusta do 10. septembra, biće prikazana priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković, a u filmu se pojavljuju i Isidora Simijonović, Boris Isaković, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, a svoju poslednju filmsku ulogu ovde je ostvario Vlasta Velisavljević. Film je producirala Čarna Vučinić, ispred kuće Non-Aligned Films iz Srbije.

Za "Zlatnog lava" nadmetaće se 23 filma, među kojima su i nova ostvarenja poznatih autora poput Darena Aronofskog, Alehandra Injaritua, Luke Gvadanjina, nedavno uhapšenog Iranca Džafara Panahija... Festival će otvoriti "Netfliksovo" ostvarenje White Noise Noe Baumbaha, a među iščekivanijim ostvarenjima je i ono Endrjua Dominika "Plavuša", sa Anom de Armasa u ulozi najpoznatije plavuše svih vremena - Merilin Monro.

Van konkurencije, u drugim programima, publika će videti dokumentarce Olivera Stouna i Sergeja Loznice, filmove Kim-Ki Duka, Pola Šredera...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri