NJU JE VOLEO BRANKO CVEJIĆ: LJubav trajala ceo život - on i Vesna su odrasli zajedno, a deca su bila njihov najveći ponos

Novosti online

26. 07. 2022. u 21:16

GLUMAC Branko Cvejić preminuo je u 75. godini.

ЊУ ЈЕ ВОЛЕО БРАНКО ЦВЕЈИЋ: Љубав трајала цео живот - он и Весна су одрасли заједно, а деца су била њихов највећи понос

Foto: Printskrin

Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu, ćerku Bojanu, sina Žarka, ali i unuku Zoru.

Suprugu Vesnu upoznao je još tokom studentskih dana i njihova priča je kao iz bajke. Branka Cvejića proslavila je uloga Baneta Bumbara u čuvenoj seriji „Grlom u jagode“, mnogi ga znaju i kao Listera iz „Porodičnog blaga“, ali on sam nikada nije voleo da se eksponira.

Privatni život čuvao je daleko od očiju javnosti, a o pet decenija zajedničkog života sa suprugom govorio je tek jednom prilikom.

‒ Mi smo praktično odrastali zajedno. Počeli smo da se zabavljamo još kad smo krenuli na fakultet i, eto, to se nastavilo toliko decenija. Vesna je doktor nauka, profesor biohemije. Ali nije to loše, zato što sam se, iz radoznalosti valjda, družio sa raznim ljudima, namestilo se tako. Kumovi su mi arhitekte, prijatelj sam sa mnogim glumcima, to je normalno, kao i sa supruginim kolegama doktorima i naučnicima.

Ćerka Bojana i sin Žarko i sami su visokoobrazovani. Oboje su završili muzikologiju. Bojana živi i radi u Briselu, dok se Žarko, koji se školovao u Oksfordu, a doktorirao u Americi, vratio u Beograd.

‒ Docent je na Fakultetu za medije i komunikacije, gde je i prodekan. Njegova supruga je arhitetka, što je sada vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru ‒ pohvalio se tada glumac.

Podsetimo, glumcu je, kako su prenosili domaći mediji, pozlilo početkom jula tokom probe u JDP-u. Cvejić se nalazio u Kliničkom centru Srbije nakon komplikacija sa debelim crevom i vodom u plućima. Cvejić je još od ranije imao problem sa plućima, odnosno sa srcem. Inače, glumac je pre četiri godine imao operaciju na srcu. Doktori su mu tada uradili operaciju na srcu, te mu ugradili i bajpas.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju