JEDINSTVEN MUZIČKI DOGAĐAJ: Stefan Milenković i Gudačka reprezentacija mladih održali koncert u Kikindi (FOTO/VIDEO)

R.Š.

21. 05. 2022. u 21:48

KIKINĐANI su večeras imali jedinstven muzički događaj. Osim publike u Novom Sadu i Beogradu, oni su bili treći u nizu koji su slušali našu Gudačka reprezentacija mladih i violinistu Stefana Milenkovića.

ЈЕДИНСТВЕН  МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ: Стефан Миленковић и Гудачка репрезентација младих одржали концерт у Кикинди (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

Koncert su održali u Narodnom muzeju, a priređen je kao bio poklon Gradske uprave, povodom sutrašnje Slave grada, letnjeg Svetog Nikole.

Proslavljeni violinista bio je raspoložen i za priči u za svirku. Sa mlađim kolegama odsvirao je prvu tačku, a onda je koncert pratio iz publike.

- Klincima je drago što će i ovde predstaviti projekat koji smo nazvali “Grmi”, što znači gudačka reprezentacija mladih izvođača, a kojim smo predstavili Srbiju na Svetskoj izložbi “Expo 2020” u Dubaiju. U originalnoj postavci je devet muzičara, a sada imamo malo drugačiji sastav, jer neki ne žive u Srbiji, pa je nemoguće da ih svaki put sve okupimo. Muzičare za reprezetntaciju birao sam ja, ali i ljudi iz sveta filma , mode, muzike i uopšte šou biznisa, jer umetnik danas mora da bude atraktivan na razne načine, mora da ima mnogo dimenzija. Nije dovoljno samo svirati dobro, to je samo osnovni preduslov - objasnio je Milenković.

Ovakvih koncerata bilo bi mnogo više da u našoj zemlji postoji menadžment koji se bavi organizacijom, kaže naš violinist.

- Ne postoje menadžeri niti neko telo koje bi se bavilo organizacikjom koncerata umetničke muzike, kojim bi mogao neko od nas da se obarti, da se kvalifikuje. Postoje menadžeri samo za određene projekte. A najvažnija misija ovakvih koncerata jeste popularizacija klasične muzike i njeno neposredno predstavljanje što široj publici – rekao je Stefan Milenković.

Gudačku reprezentaciju mladih izvođača čine studenti od 18 do 26 godina i neki od njih usavršavaju se u inostranstvu. Na programu su, između ostalih, bila dela Šostakoviča, Čajkovskog, Mendelsona. Publika je bila vrlo zainteresovana za njihov nastup, pa je sala muzeja bila puna.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEDAN OD NAJUSPEŠNIJIH: Ovo je sin Vedrane Rudan iz prvog braka - rekla da ga voli manje od partnera (FOTO)