FOTOGRAFIJE NASTALE NA BOGOSLUŽENJIMA: Izložba Vojislava Lukovića u Galeriji u Kruševcu

S. BABOVIĆ

24. 02. 2022. u 15:56

IZLOŽBA fotografija poznatog slikara-restauratora, konzervatora i ikonopisca Vojislava Lukovića večeras će od 19 sati biti otvorena u Galeriji Kulturnog centra Kruševac.

ФОТОГРАФИЈЕ НАСТАЛЕ НА БОГОСЛУЖЕЊИМА: Изложба Војислава Луковића у Галерији у Крушевцу

Foto: KCK

Postavka „Božanstvena svetlost“ pred posetiocima će biti sve do 17.marta.Ceo projekat,kako je predočeno, nastao je tokom Bogosluženja u više hramova eparhija SPC,sa idejom da se duhovni i vizuelni doživljaj autora dočara fotografijom.

Osim po radovima na restauraciji značajnih fresaka i delima zidnog slikarstva,kao i brojnim izložbama u Srbiji,Luković, koji je i ipođakon SPC, poznat je i kao osnivač Ateljea za restauraciju ikona u Nikoziji na Kipru,gde je kao glavni restaurator radio na ikonama od 15. do 20. veka, pripremi izložbe kiparskih ikona u Miluzu i Strazburu.

Ikone Vojislava Lukovića nalaze se u brojnim zbirkama, naslikani ikonstasi u hramovima u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, a restauirani u Slavoniji, Republici Srpskoj. Dobitnik je više značajnih nagrada i priznanja.Član je ULUPUDS-a, saradnik SANU, od 2018. godine bavi se fotografijom.

BONUS VIDEO: BOGATSTVO JE SAM STEKAO I OSTAVIO SVOM OTEČESTVU: Pre 219 godina rođen je Kapetan Miša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici