GOTOVO POLA VEKA VERNI SVOJOJ PUBLICI: Svečanost povodom rođendana Novosadskog pozorišta

J. S.

27. 01. 2022. u 21:20

POVODOM proslave 48. rođendana Novosadskog pozorišta publika je večeras imala priliku da pogleda prvu reprizu predstave Idiot, koju su glumci ovog teatra radili sa rediteljem iz Makedonije Andrejem Cvetanovskim.

ГОТОВО ПОЛА ВЕКА ВЕРНИ СВОЈОЈ ПУБЛИЦИ: Свечаност поводом рођендана Новосадског позоришта

Grad NS

Pre početka predstave prisutnima na svečanosti obratili su se direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, predsednik Upravnog odbora Novosadskog pozorišta Karolj Kiralj i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Novosadsko pozorište je institucija na ponos Novom Sadu, a posebno to ističem u godini kada smo Evropska prestonica kulture. Raznolikost i svežina njihovog brižljivo osmišljavanog repertoara nadilazi očekivanja i uvek iznenadi vernu publiku. NJihovo društveno delovanje izlazi iz uskih okvira pozorišne umetnosti, pa je ono mesto edukacije, kvalitetne zabave i kulture u najširem smislu reči. Partner je i u ovom najznačajnijem projektu Grada kada je reč o kulturi, u projektu EPK i čini taj simbolični most koji nas sve povezuje i ujedinjuje oko plemenith ideja. – naglasio je Rožić.

Rođendanska nedelja  počela je 24. januara izvedbom predstave Vila Mira, koja je namenjena najmlađem uzrastu. Predstavu je prema tekstu Marie Hedri režirala glumica Novosadskog pozorišta Silvia Križan, a izvode je glumci Senćanskog kamernog teatra.

Potom, 25. januara, na kamernoj pozorišnoj sceni predstavljena je  knjiga Zoltana Baraciuša „Razumom, emocijama“, a dan kasnije usledila je predstava Narodnog pozorišta iz Subotice Tri sestre, u režiji Abe Sebešćena.U subotu će biti  izvedena predstava Subotička secesija pozorišta „Deže Kostolanji“, koju je režirao Zlatko Paković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KNJIŽEVNA KRITIKA: Sve se dešava iz početka