SVAKI ČOVEK IMA DOBRU PRIČU: Aleksandra Simić o emisijama "Iskreno" i "Beograde, dobar dan" na televiziji Studio B

M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

23. 01. 2022. u 10:38

UREDNICA i voditeljka emisije "Beograde, dobar dan" na televiziji Studio B, Aleksandra Simić, već pet godina nam u svojoj autorskoj emisiji "Iskreno" (nedeljom od 13.00, na istom kanalu), predstavlja i neke od najistaknutijih ličnosti naše javne scene.

СВАКИ ЧОВЕК ИМА ДОБРУ ПРИЧУ: Александра Симић о емисијама Искрено и Београде, добар дан на телевизији Студио Б

Foto A. Popović

- Već pet godina pokušavam da zajedno sa gostima budem što iskrenija. Emisija "Iskreno" moja je lična karta. Naziv nije slučajan. Iskrenost i istina koštale su me u životu - iskrena je Aleksandra Simić na početku razgovora za "TV Novosti".

- Do sada sam uradila veliki broj intervjua i teško mi je palo kada smo tokom prošle godine gledali nemali broj In memoriam repriza. Posebno me pogodila smrt Merime Njegomir u čijoj sam kući odrastala.

Aleksandra nam kaže da nema uzore i smatra da je svako unikat za sebe, da treba učiti, ali ne i kopirati. Ističe da veoma poštuje i voli rad novinarki Tanje Peternek i Mire Adanje Polak, koje bi, uz pevačicu Amiru Medunjanin, volela da ugosti u nekoj od narednih emisija. Smatra da na TV ekranima imamo hiperprodukciju voditelja i manjak kvaliteta.

- Voditelj mora da bude i novinar i volonter i da uči zanat i pravila ponašanja pre nego što stane pred kamere. Emisija "Iskreno" pripada starom kovu emisija i intervjua, a i ja sam takav voditelj. Još uvek imam strah, tremu i mali zazor od gosta, i dok je tako znaću da sam na dobrom putu. Morate biti spremni, vaspitani, slušati gosta, poništiti sebe.

"Iskreno", Ljubivoje Ršumović, Foto Promo

Nije novinar prvi, već gost. To danas malo ko poštuje.

Naša sagovornica je, kao nesuđena pravnica, karijeru započela na TV Enter, da bi je zatim nastavila na televizijama Foks, Hepi, Naša, a već dve godine je gledamo na TV Studio B.

Radila je i pi-ar za pevače Biljanu Krstić i Dejana Matića, a bila je i savetnik za odnose sa javnošću u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije. Vodila je konferanse značajnijih festivala i pisala scenarije za brojne događaje.

Simićeva nam je otkrila i čime se rukovodi, kada se priprema za razgovore sa gostima.

- Pročitam i pogledam sve o gostu i onda krenemo putem istine i života, pa gde stignemo.

Goste biram po osećaju i sopstvenoj želji, a mislim da svaki čovek ima dobru priču, samo je treba pronaći. Mislim da su gledaoci naučili nešto i od gostiju sa čijim intervjuima nisam bila zadovoljna. Neki su se skrivali, a neki prikazali stvarnost drugačijom, svetlijom, ali gledaoca teško možete prevariti, bar kad je reč o ispovednom intervjuu.

Pred kamerom ste uvek ogoljeni, čak i kada mislite da ste se vešto prikrili.

Sagovornica našeg lista ne krije da joj prija kada joj gledaoci prilaze na ulici da pohvale emisiju.

- To i jeste misija emisije "Iskreno" - da svako u njoj pronađe bar jedan odgovor za sebe.

Nije bitno da vam poznaju lik, već ono što radite i da to ljudi poštuju. Poznatost i popularnost su prolazne kategorije, a samo dela ostaju upamćena.

Sa Mirom Bobić Mojsilović u emisiji "Iskreno", Foto Promo

Budući da je gotovo nema na društvenim mrežama, čuli smo i kakvo je Aleksandrino  mišljenje o ovom vidu virtualne stvarnosti.

- Da se ne bavim ovim poslom, ne bih ni imala društvene mreže. Priznajem jedino njihovu korisnost u stvaranju kontakata, a sve ostalo je zloupotreba i lečenje dosade.

Na kraju razgovora, saznali smo i šta bi volela da ubuduće radi drugačije, kao i šta je poželela u Novoj godini.

- Da se opustim i ne nerviram kada sve ne ide onako kako sam zamislila u karijeri. U Novoj godini, čitaocima želim što više osmeha i dobro zdravlje, a sebi da lakše donosim odluke.

KADA SE UPALE CRVENE LAMPICE

NAŠA sagovornica nam je otkrila i šta smatra najlepšim, a šta najtežim u svom poslu.

- Najlepša je svaka realizovana emisija, svaki ostvareni intervju, svako paljenje crvenih lampica na kamerama. Najlepše je kada se osvrnete unazad i pogledate šta ste sve uradili, ali do tada se prolije mnogo znoja i isplače mnogo suza. Najteže je trajati u moru rijalitija i političkih programa, ako im ne pripadate. Teško je održati mesto svoje emisije i boriti se za neke vrednosti koje nikada ne blede.

AUTORKA 160 TV INTERVJUA

ALEKSANDRA Simić je autorka oko 160 intervjua, među kojima su i oni sa Željkom Bebekom, Kaliopi, Merimom Njegomir, Predragom Ejdusom, Zoranom Modlijem, Snežanom Đurišić, Nelom Mihailović, Ljiljanom Blagojević, Tihomirom Stanićem, Ljubivojem Ršumovićem, Danilom Ikodinovićem, Neletom Karajlićem, Duletom Savićem, Dejanom Tomaševićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, Goricom Popović, Brankom Petrić, Isidorom Bjelicom, Darkom Bajićem, Irfanom Mensurom, Kornelijem Kovačem, Borom Dugićem, Nešom "Galijom", Sanjom Ilićem, Nadom Blam, Ivanom Bekjarevim, Janošom Mesarošem i mnogim drugim.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!