PREDSTAVNIK SRBIJE NA MEĐUNARODNOM TRJENALU U MILANU: Jednoglasno izabrana "Beskonačnost strukture"

M.A.K.

15. 12. 2021. u 17:13

SRBIJU će na 23. Međunarodnoj izložbi Trijenala u Milanu 2022. predstavljati projekat Infinity of Structure ("Beskrajnost stukture"), autorskog tima, čiji je nosilac Ivan Mangov. Pored Mangova, u timu su i profesor Marko Lađušić, multimedijalni umetnik, Aleksandar Vac, keramičar, Marko Todorović, multimedijalni umetnik i Dorian Jovanović, muzičar.

ПРЕДСТАВНИК СРБИЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТРЈЕНАЛУ У МИЛАНУ: Једногласно изабрана Бесконачност структуре

Foto promo MKI

Komisija, u kojoj su bili Biljana Jotić, komesarka i v. d. direktora Muzeja primenjene umetnosti i članovi Stručnog saveta, je nakon što je pregledala 36 predloga (u najuži izbor ušla tri projekta), donela jednoglasnu odluku o našem predstavniku.

Stručni savet su činili Milorad Mladenović, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta (predsednik), Nataša Radojević, umetnička direktorka "Drina galerije", Marija Radisavčević, viša kustoskinja galerije "Nadežda Petrović", Anđela Mujčić, docentkinja na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici Univerzita u Prištini; Vračarević, predavač na Akademiji tehničkih strukovnih studija i Jovanka Stanojević, umetnica, docentkinja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina