PREDSTAVNIK SRBIJE NA MEĐUNARODNOM TRJENALU U MILANU: Jednoglasno izabrana "Beskonačnost strukture"

M.A.K.

15. 12. 2021. u 17:13

SRBIJU će na 23. Međunarodnoj izložbi Trijenala u Milanu 2022. predstavljati projekat Infinity of Structure ("Beskrajnost stukture"), autorskog tima, čiji je nosilac Ivan Mangov. Pored Mangova, u timu su i profesor Marko Lađušić, multimedijalni umetnik, Aleksandar Vac, keramičar, Marko Todorović, multimedijalni umetnik i Dorian Jovanović, muzičar.

ПРЕДСТАВНИК СРБИЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТРЈЕНАЛУ У МИЛАНУ: Једногласно изабрана Бесконачност структуре

Foto promo MKI

Komisija, u kojoj su bili Biljana Jotić, komesarka i v. d. direktora Muzeja primenjene umetnosti i članovi Stručnog saveta, je nakon što je pregledala 36 predloga (u najuži izbor ušla tri projekta), donela jednoglasnu odluku o našem predstavniku.

Stručni savet su činili Milorad Mladenović, redovni profesor Arhitektonskog fakulteta (predsednik), Nataša Radojević, umetnička direktorka "Drina galerije", Marija Radisavčević, viša kustoskinja galerije "Nadežda Petrović", Anđela Mujčić, docentkinja na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici Univerzita u Prištini; Vračarević, predavač na Akademiji tehničkih strukovnih studija i Jovanka Stanojević, umetnica, docentkinja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati