SNIMANJE POČELO U KUĆI ZORANA KALEZIĆA: Stiže još jedan film o Tomi Zdravkoviću

Novosti online

11. 11. 2021. u 21:25

U CRNOJ Gori je pre dva meseca počelo snimanje dokumentarnog filma “To je Toma”, koji će biti premijerno prikazan 20. novembra u Aleksincu, na dan rođenja Tome Zdravkovića.

СНИМАЊЕ ПОЧЕЛО У КУЋИ ЗОРАНА КАЛЕЗИЋА: Стиже још један филм о Томи Здравковићу

Foto: I. Mitić

Prema rečima autorskog tima, motiv za snimanje dokumentarca, čiji je idejni tvorac Miloš Paović, jeste obeležavanje 30 godina od smrti legendarnog pevača. Reditelj Boban Rajković je izjavio da je reč o dokumentarcu u kojem će se uz Zdravkovićevu udovicu Gordanu pojaviti i njegovi brojni prijatelji, a da će ovo ostvarenje takođe otkriti mnogo detalja o pjevaču koji su do sada javnosti bili nepoznati.

- Postoji mnogo njegovih ličnih svedočenja, a upravo ona su bogatstvo kada se radi o dokumentarnom filmu. Ekipu je već preplavila emocija, što je za film od velike važnosti - rekao je Rajković za crnogorske medije.

Jedan od sagovornika je Zoran Kalezić, kum Tome Zdravkovića i poznati pevač narodne muzike. U njegovom domu u Crnoj Gori pala je prva klapa dokumentarca.

- Film će imati i igrane elemente, a ja sam potpuno siguran da će glumac Narodnog pozorišta u Nišu Aleksandar Mihailović oživeti emociju koju su osećali kako njegova publika, tako i svi oni koji su bili u njegovoj blizini - kaže producent Oliver Paunović.

Dokumentarac će da sadrži i mnoge ekskluzivne i nikad viđene fotografije, audio i video snimke iz decenijske karijere Tome Zdravkovića.

BONUS VIDEO - LEGENDA PESME I BOEMSKOG ŽIVOTA: Pre tačno 30 godina umro je Toma Zdravković

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!