"TESLA" STIŽE IZ PRAGA: Slovački ansambl gostuje u Srpskom narodnom pozorištu

J. S.

02. 11. 2021. u 17:21

U SRPSKOM narodnom pozorištu u Novom Sadu, 16. novembra gostovaće Gradska pozorišta/Teatar Komedija Prag iz Češke (Městská divadla pražská) sa predstavom “Tesla”.- saopšteno je danas iz SNP-a.

ТЕСЛА СТИЖЕ ИЗ ПРАГА: Словачки ансамбл гостује у Српском народном позоришту

snp

U ovom komadu reditelja i scenariste Jakuba Maksimova, predstavljeni su ključni momenti u životu i radu jednog od najvećih pronalazača svih vremena Nikole Tesle.

Glumački trio Šćepan Lustik, Karin Bilikova i Milan Vedral deo su fizičkog eksperimenta punog munja, i čitavim nizom aparata, koji nose Teslino ime, pretvaraju unutrašnji svet bogatog pronalazača u naelektrisane pozorišne slike na granici duhovne prakse i fizičke laboratorije.

Nikola Tesla je tokom svog života vodio ne samo rat naizmenične struje sa jednosmernom, već i bitku struja haosa protiv poretka i, najzad, borbu prošlosti sa budućnošću.

Dramaturg predstave je Karel Kratočvil, scenograf i kostimograf je Olga Ziebinska, za muziku je zadužen novosadski kompozitor Lazar Novkov, a za video produkciju Ondrej Nuslauer.

Predstava će biti izvedena na sceni „Pera Dobrinović“ s početkom u 19.30, traje jedan sat i 35 minuta i nema pauzu.Ulaznice su u prodaji od 1. novembra po ceni od 1000 dinara i važe svi redovni popusti – za đake, studente i penzionere 50 odsto a za organizovane posete 20 procenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega