OTVORENI 41. BORINI POZORIŠNI DANI: U Vranju počeo festival koji nosi ime proslavljenog pisca - "Od Sofke do Nejre”

J.S.

24. 10. 2021. u 08:34

U VRANjU su sinoć otvoreni 41. Borini pozorišni dani, festival koji se ove godine odvija pod sloganom "Od Sofke do Nejre”.

ОТВОРЕНИ 41. БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: У Врању почео фестивал који носи име прослављеног писца - Од Софке до Нејре”

Novosti Redakcijska App

Festival je otvorio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković koji je na početku svog obraćanja istakao da ovaj festival ima dugu tradiciju, da je jedan je od najprestižnijih u zemlji i prepoznatljiv na kulturnoj mapi Srbije.
 
Publici se na otvaranju obratila i glumica Milena Pavlović Čučilović naglasivši da je stvarnost u kojoj živimo nepredvidiva i puna izazova.
 
- Teme kojima se bave predstave na ovom festivalu jasno postavljaju putanju kojom treba ići kao i odgovore na pitanja: da li je porodica ostala sveta, da li nas je emancipacija emancipovala, do kada će trajati borba među polovima, da li svoje korene zalivati ili iščupati, kao i šta ostavljamo detetu – budućem čoveku u amanet? Uprkos svemu treba nagraditi svaki podvig, ohrabriti svaku misao i sliku o prolaznosti u sadašnjem trenutku, radovati se treba svakoj predstavi i svakom popunjenom sedištu. U svakodnevici, takvoj kakva je, treba naći mesta za smeh, zagrljaj i zdravicu - rekla je glumica.
 
Nakon toga, publika je bila u prilici da pogleda predstavu "Pučina", Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Neposredno pre svečanog otvaranja festivala, u foajeu pozorišta otkrivena je slika Radetu Radivojeviću, utemeljivaču festivala "Borini pozorišni dani".
 
Takođe, u Galeriji pozorišta otvorena je izložba fotografija povodom 125 godina od osnivanja vranjskog teatra.
 
U nedelju, 24. oktobra, na programu je predstava "Ana Karenjina", u izvođenju Novosadskog pozorišta. Festival traje do četvrtka 28. oktobra, a sve predstave počinju u 20 sati.
 
Podsećamo da je početak festivala pomeren za jedan dan, jer je otkazana predstava beogradskog pozorišta “Nečista krv” zbog bolesti člana ansambla.
 
 
 
BONUS VIDEO:

Najbolji su kadrovi iza scene - snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!