ŠTA SE ZBIVA NAKON NUKLEARNOG NAPADA: Premijera prve epizode 7. sezone serije "Strah okruženog mrtvima", na kanalu AMC

B. JOVANOVIĆ

15. 10. 2021. u 11:11

SVETSKA, a naša! Koliko god da je ova rečenica postala floskula savršeno opisuje premijerno prikazivanje prve epizode sedme sezone planetarnog TV hita "Strah okruženog mrtvima" (odnosno Fear The Walking Dead). Spin-of serije "Okružen mrtvima" još 2015. postao je "samostalan" i neverovatnom brzinom počeo da uz male ekrane okuplja ljubitelje postapokaliptičnih es-ef horor priča širom sveta.

ШТА СЕ ЗБИВА НАКОН НУКЛЕАРНОГ НАПАДА: Премијера прве епизоде 7. сезоне серије Страх окруженог мртвима, на каналу АМЦ

Foto AMC

Najnovija, sedma sezona, celom svetu predstaviće se putem AMC kanala istog dana - u ponedeljak, 18. oktobra, a naši gledaoci prvu epizodu moći će da vide u 22.00. Preostalih sedam od ukupno 16 nastavaka (jer je sezona od 15 epizoda podeljena na dva dela, sa oznakama A i B - u prvoj turi pred nama je A, razume se) pratićemo takođe ponedeljkom, u istom terminu, na programu AMC kanala. Šouraner Jan Goldberg poručuje da će u novoj sezoni poništiti sve u smislu preživljavanja apokalipse. - Svi su se vratili na nulu, moraju sve iznova da nauče - tvrdi Goldberg.

A šta li je to "sve"? Ne bismo da "spinujemo", ali bismo ipak da malo nagovestimo šta vas čeka u prvih 45 minuta, koliko traje svaka epizoda ovog američkog čuda. Kako, na kraju prethodne sezone, Morgan Džouns (Leni Džejms) i Viktor Strend (Kolman Domingo, koji se četvrti put oprobao i u ulozi reditelja jedne epizode) nisu uspeli da zaustave Tedija u detonaciji bojevih glava u Teksasu, sada Morganova grupa pokušava da preživi posledice ovog nuklearnog napada. Da zlo bude veće, članovi dvojca u sastavu Morgan i Strend imaju različite životne filozofije, oko kojih se sukobljavaju. I dok na jednom od retkih naseljivih mesta koja su preostala Strend prosperira, u potrazi za preživelima naići će na potpunog stranca, na neobjašnjiv način povezanog sa njegovom prošlošću...

Iza jednog od najmisterioznijih likova u seriji, Strenda, krije se glumac Kolman Domingo koji nam otkriva:

- Mislim da je ono što su scenaristi osmislili u poslednjoj epizodi šeste sezone, da je vreme da Strend počne više da sluša svoje instinkte i shvati šta tačno radi, dovelo do toga da je preživeo nuklearni napad. U jednom trenutku, on je rekao: "Možda nisam pogrešio. Svi mi stalno govore da grešim, da sam previše oštar, previše pragmatičan." U novoj, sedmoj sezoni, moj junak razmišlja da je vreme da ojača i vidi šta to donosi. To je ono što je uzbudljivo u sledećem poglavlju za njega, jer nismo do sada videli Viktora Strenda u njegovoj punoj snazi. Bio je stalno "izazivan" svojim moralnim kompasom, a sada je spreman da vidi kakav je svet kada ponovo izgradi jedan u koji veruje - bez padanja pod bilo čiji uticaj.

S druge strane, Leni Džejms, alijas Morgan, poručuje sledeće:

- Obojica imamo nekoga bliskog, koji kad ne znaš šta da radiš, može da kaže: "Ne radi to, idiote. Umrećeš.

" Uz to, Džejms objašnjava da su on i Grejs (igra je Karen Dejvid) bili spremni da umru nakon nuklearnog napada, sve dok im beba, koju su spasli, nije vratila volju da nastave.

- Sada Morgan mora da živi i izgradi budućnost za to dete i na tome mu je glavni fokus u sedmoj sezoni. "Pronalaženje nade" bi mogao biti naslov za novu sezonu - kaže Leni Džejms.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024