POČINJE ODBROJAVANJE DO KRAJA: Popularni serijal "Okružen mrtvima" sprema se za veliko finale na kanalu Foks

N. D.

13. 08. 2021. u 11:36

PROŠLE su dve godine otkako je Anđela Kang, reditelj, scenarista i autor serijala "Okružen mrtvima" najavila da će se legendarna postapokaliptična zombi saga oprostiti od publike sa poslednjom, 11. sezonom.

ПОЧИЊЕ ОДБРОЈАВАЊЕ ДО КРАЈА: Популарни серијал Окружен мртвима спрема се за велико финале на каналу Фокс

Foto Foks/AMC

I taj trenutak konačno je došao. Od 23. avgusta, na kanalu Foks, ponedeljkom, u 22.55, počinje premijerno emitovanje prvog dela velikog finala, dok će druga polovina biti prikazana naredne godine.

Završetak decenijskog putovanja serije koja je postala TV fenomen, najavio je tada i autor istoimenog stripa na kom je šou i zasnovan Robert Kirkman ističući da je "Okružen mrtvima" priča o živima i životu.

- Iako su na pomen naziva ove TV drame prva asocijacija živi mrtvaci, odnosno "hodači", "Okružen mrtvima" u osnovi nosi snažnu poruku o borbi za život. O preživljavanju i nadi. Zombiji su samo izazov koji na finalni ispit stavlja sve ono najbolje i najgore u ljudima - istakao je tada Kirkman, obećavši ljubiteljima serije nezaboravnu završnicu u čijem će fokusu biti ponovno rađanje razorenog sveta.

Neki bi rekli, prilično vizionarski, budući da nas je nedugo nakon ove Kirkmanove izjave zadesila globalna pandemija koronavirusa, a svet su preplavile slike nalik onima u "Okružen mrtvima". Kako su mnogi zaključili da bi se iz holivudskih naučnofantastičnih filmova i serija lako mogla "čitati" budućnost, nije na odmet ispratiti šta je to šta ćemo gledati u poslednje 24 epizode kultnog saj-faj serijala nagrađenog sa dva Emija i još sedam nominacija za istu prestižnu nagradu.

U prethodnom ciklusu, preživeli su se suočili sa demonima iz prošlosti istovremeno se boreći s novim pretnjama. Aleksandrija je poljuljana iz temelja, a od nje je ostala samo ljuštura od doma iz snova nakon uništenja koje su izazvali Šaptači. Njeni stanovnici muče se da je obnove, a najveći izazov predstavlja sve veći broj ljudi među njenim zidinama. Tenzije polako dostižu vrhunac. Preživeli moraju da se potrude da zaštite svoju decu, čak i ako to zahteva žrtvovanje sopstvenog života.

U međuvremenu, Judžina, Ezekijela, Jumiko i Princezu i dalje drže zarobljene misteriozni vojnici koji su deo veće neprijateljske grupe. Megi i njena grupa preživeli su pad Hiltopa i Kraljevstva. Hoće li uspeti da se izbore i sa izazovima novog sveta? Saznaćemo uskoro...

ZA ARMIJU FANOVA NASTAVAK TEK SLEDI

IAKO se naredne godine, posle 11 sezona, definitivno opraštamo od serije "Okružen mrtvima", to neće biti i poslednje zbogom. Iz produkcije su već najavili čitavu deceniju filmova i spinofova popularnog serijala. Tako će armija strastvenih fanova koji su i zaštitno obeležje ovog TV brenda dobiti priliku da vidi šta se dogodilo sa legendom "Okružen mrtvima", čuvenim šerifom Rikom Grajmsom (Endrju Linkoln) nakon što ga je misteriozni helikopter odveo u nepoznatom pravcu. Anđela Kang već je najavila za 2023. godinu premijeru spinofa čija će radnja pratiti Derila (Norman Ridus) i Kerol (Melisa Mekbrajd), i to je prvi nastavak priče iz "Okružen mrtvima" univerzuma. Zbog situacije sa Kovid 19 pandemijom, na filmove ćemo morati da sačekamo još neko vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?