"ORFEJ I EURIDIKA" U NOVIM PODELAMA: Na sceni Narodnog pozorišta 6. i 8.oktobra

V.V.S.

05. 10. 2021. u 12:51

OPERA Vilibalda Gluka "Orfej i Euridika" (u režiji Aleksandra Nikolića ) biće izvedena u sredu 6. i petak, 8. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta sa novom solističkom podelom.

ОРФЕЈ И ЕУРИДИКА У НОВИМ ПОДЕЛАМА: На сцени Народног позоришта 6. и 8.октобра

Narodno pozorište

Reč je o najnovijoj operskoj produkciji kuće, čija je premijera održana 23. juna ove godine, a kojom će prvi put dirigovati Zorica Mitev Vojnović. Delo je zasnovano na mitu o Orfeju i Euridiki, priči koja govori o ljubavi i gubitku, ali i o tome koliko je neko spreman da se žrtvuje za svoju ljubav.

U sredu će premijerno u ulozi Euridike nastupiti Nevena Bridžen, a u ulozi Amora Nevena Đoković, dok će ulogu Orfeja tumačiti kao i na premijeri Aleksandra Angelov. Dva dana kasnije, publika će premijerno u naslovnim rolama čuti Ljubicu Vraneš u ulozi Orfeja i Isidoru Stevanović kao Euridikau, dok će ulogu Amora tumačiti Sofija Pižurica- - kao i na premijeri i prvoj reprizi. Učestvuju Hor, Orkestar i Balet Narodnog pozorišta. Scenografiju je uradila Dunja Kostić, a kostime Katarina Grčić Nikolić.Koreograf Aleksandar Ilić.

Inače, opera "Orfej i Euridika" prvi put premijerno je izvedena u nacionalnom teatru 12. decembra 1959. godine, pod dirigentskom upravom Oskara Danona, u režiji i koreografiji Ani Radošević. U podeli su bile Biserka Cvejić (Orfej), Dobrila Bogošević (Euridika) i Sofija Janković (Amor).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!