AFERA "KLINTON - LEVINSKI" 20 GODINA KASNIJE: Treći nastavak nagrađivanog biografskog serijala "Impičment - američka krimi-priča"

N. D.

01. 10. 2021. u 15:46

PROŠLO je nešto više od dve decenije otkako je modernu američku političku scenu obeležio jedan od najvećih skandala.

АФЕРА КЛИНТОН - ЛЕВИНСКИ 20 ГОДИНА КАСНИЈЕ: Трећи наставак награђиваног биографског серијала Импичмент - америчка крими-прича

Klajv Oven kao Bil Klinton / Foto Foks

Prvi opoziv predsednika u poslednjih stotinu godina. Naravno, reč je o aferi "Klinton - Levinski", koja je izazvala veliku nacionalnu krizu, i u trenutku već postojećeg razdora u vrhu vlasti SAD uzrokovala korenite političke i društvene promene.

Pre svega u pogledu seksualnih sloboda i uticaja medija na funkcionisanje državnog aparata. Upravo ovaj incident, koji je Bil Klinton svojevremeno u odbrani te 1998. opisao kao "neprikladan intiman fizički čin", tema je treće sezone serijala "Američka krimi-priča" pod nazivom "Impičment" koja nam se od 7. oktobra, četvrtkom u 22.00 premijerno vraća na kanal Foks.

Proslavljeni holivudski producent i scenarista Rajan Marfi, vlasnik šest Emija i jedne nagrade Bafta, uz još barem 20 nominacija za iste nagrade, posle tri godine rada na ideji začetoj već po okončanju priče o slučaju O Džeja Simpsona vraća nas u devedesete godine prošlog veka.

Kroz deset epizoda, istražuje politički zemljotres u čijem su se epicentru našli 42. američki predsednik Bil Klinton i službenica u Beloj kući Monika Levinski.

Serija za koju je scenario priredila Sara Berdžes, prikazaće aferu iz ugla tri žene koje su preko noći dospele u fokus celog sveta - Monike Levinski, Linde Trip i Pole Džouns.

Bini Feldstin kao Monika Levinski / Foto Foks

"Impičment: Američka krimi-priča" otpočinje pet godina pre izbijanja skandala i polako nas uvodi u ono što je omogućilo da predsednik najuticajnije države na svetu zloupotrebi svoju moć, prokocka fotelju u legendarnom Ovalnom kabinetu, rizikuje brak sa Hilari Klinton, ali i obeleži život Monike Levinski.

Zvezdanu glumačku postavu trećeg ciklusa "Američke krimi-priče" predvode britanski glumac Klajv Oven (Bil Klinton) nominovan za jednog Oskara, i vlasnica četiri Emija, zvezda kultnih "Sopranovih", glumica Idi Falko (Hilari Klinton).

Ipak, u centru pažnje je mlađa glumačka postava na čijem je čelu Marfijeva muza - Sara Polson (Linda Trip), dobitnica nagrade Emi za ulogu Marše Klark u prvoj sezoni "Američke krimi-priče".

Idi Falko kao Hilari Klinton / Foto Foks

Tu je i mlada zvezda Bini Feldstin, koja će nam dočarati život i stradanje Monike Levinski, kao i Analej Ašford u roli Pole Džouns.

Zanimljiv podatak je i to da je jedan od koproducenata u trećem nastavku bila Monika Levinski, koja je davala sugestije za scenario i radila sa glumicom koja igra njen lik. U seriji se u roli Marše Luis, majke Monike Levinski, pojavljuje i oskarovka Mira Sorvino.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja