BEOGRADSKO DRAMSKO NA "NAŠIM DANIMA": U Novom Sadu gostuju četiri predstave teatra na Crvenom krstu

V.V.S.

21. 09. 2021. u 15:03

U NOVOSADSKOM pozorištu će (od 25. do 29. septembra) gostovati četiri predstave Beogradskog dramskog u okviru mini-festivala "Naši dani", koji se zasniva na sporazumu o razmeni predstava tri teatra: Novosadskog pozorišta, BDP-a i SNP-a.

БЕОГРАДСКО ДРАМСКО НА НАШИМ ДАНИМА: У Новом Саду гостују четири представе театра на Црвеном крсту

Beogradsko dramsko pozorište

Na programu festivala naći će se predstave iz najnovije produkcije teatra na Crvenom krstu: prvo na programu je ostvarenje "Kišne kapi na vrelom kamenju", reditelja Juga Đorđevića. Predstava je zasnovana na tekstu Rajnera Verner Fasbindera, koji se u svom stvaralaštvu bavio tabu temama kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, homoseksualnost. Igraju Pavle Pekić, Aleksandar Vučković, Iva Ilinčić i LJubinka Klarić.

Dva dana kasnije na programu je "Dan kada ja nije više bilo ja". U ovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, pojaviće se Ivan Tomić, Ivana Nikolić, Danijel Sič, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Ivan Zarić. Sledi "Plastelin" ( režija Marka Torlakovića) u čijoj podeli su, između ostalih, Aleksandar Vučković, Jana Milosavljević i LJubomir Bulajić. I na kraju, publika će 29. septembra gledati Brehtov "Baal" u rediteljskom čitanju Diega de Bree, koji je na scenu izveo glumce Miloša Bikovića, Vanju Nenadić, Dunju Jovanović, Ivana Zablaćanskog i druge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)