PROMOCIJA ČASOPISA O NOVIM MEDIJIMA I UMETNOSTI: "(O)gled" u Muzeju Jugoslavije

M.A.K.

09. 09. 2021. u 21:38

ČASOPIS o novim medijima i umetnosti "(O)gled", biće predstavljen u subotu, 11. septembra, u 17 časova u Muzeju Jugoslavije.

ПРОМОЦИЈА ЧАСОПИСА О НОВИМ МЕДИЈИМА И УМЕТНОСТИ: (О)глед у Музеју Југославије

Muzej Jugoslavije

U fokusu prvog broja je stvaralaštvo Vladimira Nikolića, čiji će video rad "Komunistička slika u veku svoje digitalne reprodukcije" biti deo predstojeće izložbe "Prometeji novog veka", koju će publika moći da vidi od 22. septembra, na istom mestu, u Muzeju Jugoslavije.

Upravo o ovom radu govori tekst Jasmine Čubrilo "Etika i estetika dokumentarnog" koji je objavljen u prvom broju "(O)gleda", što je ujedno i povod za održavanje predstavljanja časopisa u Muzeju Jugoslavije.
Na promociji će govoriti autori tekstova Jovan Čekić, profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum i Jasmina Čubrilo, profesorka na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, kao umetnik i docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu Vladimir Nikolić.  U razgovoru učestvuju i Nebojša Grujičić, kourednik i Anica Tucakov, urednica izdanja.
U prvom broju "(O)gled", pored tekstova Jovana Čekića i Jasmine Čubrilo, biće objavljeni autorski radovi i Petaar Jevremovića i Igora Simića, kao i intervju sa Zoranom Todorovićem. U časopisu su štampani i tekstovi Džona Berdžera o boravku u Srbiji, Pola Virilija, Ričarda Simora, Karla Uve Knausgora..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)