ČUVENI PLASIDO DOMINGO U SRBIJI: Sa posebnom emocijom vraćam se pred publiku u Beogradu!

Novosti online

06. 09. 2021. u 22:34

KRALj belkanta, kako Plasida Dominga nazivaju svetski mediji, na prvu probu uoči koncerta na Tašmajdanu otišao je sa osmehom i velikim očekivanjima od koncerta pred beogradskom publikom.

ЧУВЕНИ ПЛАСИДО ДОМИНГО У СРБИЈИ: Са посебном емоцијом враћам се пред публику у Београду!

EPA/EFE

Pre pola veka, na početku karijere, prvi put je pevao pred beogradskom publikom, a od tada joj se redovno vraća, kako sam kaže, uvek sa posebnom emocijom i velikim zadovoljstvom.

- Poznajem publiku, poznajem muzičare i zaista se radujem druženju s njima u Beogradu - istakao je cenjeni pevač i dirigent.

Maestro Domingo je jedinstveni umetnik u istoriji muzike. Njegovu impresivnu karijeru čini 4.000 nastupa i 150 različitih uloga.

- Čitav život pevam i dirigujem. Smatram da sam muzičar koji je privilegovan specifičnim glasom kojim mogu da dajem maksimum publici. Imam posebnu sreću da to još uvek mogu da radim - objašnjava španski umetnik.

Domingo je popularizovao operu zajedno sa Pavarotijem i Karerasom. Osnivao je operska takmičenja, dirigovao različitim produkcijama. Manje je poznato da u ime Uneska i drugih organizacija brine o zaštiti kulturnog nasleđa i da pruža podršku mladim pevačima.

- Danas više nego ikad ima talentovanih pevača. Gotovo u svakom gradu možete da nađete predivne glasove. Mislim da pevači treba da im pristupe sa velikom ozbiljnošću i odgovornošću i imaće divne karijere - istakao je Domingo.

(RTS)

BONUS VIDEO - Atmosfera sa druge večeri Filmskih susreta u Nišu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a