POSVEĆENOST SRPSKOM JEZIKU: Svečano otvoren 51. Skup slavista na Filološkom fakultetu u beogradu

D. Bt.

01. 09. 2021. u 22:23

NA Filološkom fakultetu u Beogradu je svečano otvoren 51. Skup slavista - seminar srpskog jezika, književnosti i kulture uz učešće pedesetak slavista iz 18 zemalja.

ПОСВЕЋЕНОСТ СРПСКОМ ЈЕЗИКУ: Свечано отворен 51. Скуп слависта на Филолошком факултету у београду

Foto Tanjug

Mlade studente srpskog jezika kao i studente drugih struka koji uče naš jezik pozdravili su prof. dr Dragana Mršević Radović, upravnica Međunarodnog slavističkog centra koji organizuje ovaj skup, i prof. dr Boško Suvajdžić, zamenik upravnika.

- Svesni promena koje se dešavaju u obrazovnim sistemima u stranim univerzitetima, a koje potresaju i studije slavistike, mnogo očekujemo od Naučnog sastanka slavista tokom Vukovih dana koji počinju 15. septembra i na kojima je jedna od tema "Srbistika na stranim univerzitetima i položaj srpskoj jezika danas". Na osnovu saznanja do koga smo došli tokom poslednjih godina kroz razmenu iskustava s nastavnicima srpskog jezika na stranim univerzitetima, Međunarodni slavistički centar već je učinio značajne korake. Osmišljen je master program za master studije srpskog jezika. Smatramo da je to ogroman korak koji može mnogo da pomogne slavistima srbistima bez obzira na to gde se nalaze i gde studiraju - rekla je Dragana Mršević Radović.

Suvajdžić je podsetio da je tokom prethodnih pola veka seminar pohađalo više od 3.000 stipendiranih studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju