DŽEZERI BRANE KULTURU I UMETNOST: Večeras počinje muzički deo "Nišvila" u Tvrđavi

D. A.

12. 08. 2021. u 13:17

VELIKO finale "Nišvila" počinje večeras i trajaće do 15. avgusta, a muzičaru Jovi Radovanoviću iz "Sedmorice mladih" biće uručeno priznanje za životno delo.

ЏЕЗЕРИ БРАНЕ КУЛТУРУ И УМЕТНОСТ: Вечерас почиње музички део Нишвила у Тврђави

Foto M. Nikolić

Festival će otvoriti orkestar "Impresija" iz Niša, a zatvoriti "Kofi šop". Na programu će biti i Deril Džons i Stone raiders, "Džipsi kings", Stenli Džordan, "Leb i sol", kao i Goran Bregović koji će nastupiti sa Nišvil big bendom 14. avgusta, kada će mu biti i uručena nagrada "Šaban Bajramović" za fuziju džeza sa drugim pravcima. Takođe će nastupiti i omladinska filharmonija "Naisus" sa Tango džez kvartetom iz Argentine...

- Ovim festivalom branimo umetnost i kulturu jer će uprkos svemu, nastupiti 850 izvođača u okviru 250 muzičkih, pozorišnih, filmskih i strip programa na 15 stejdževa - kaže direktor festivala Ivan Blagojević.

Posetiocima će, po njegovim rečima, na ulazu tražiti potvrde o vakcinaciji ili preležanom kovidu, a ako posetioci to nemaju, na nekoliko punktova radiće se brzi testovi.

- Testovi koštaju 900 dinara, ali će ih posetioci plaćati samo 300. Dve trećine cene subvencionišemo mi - ističe Blagojević.

Na početku ulice u centru grada koja nosi ime muzičara Miše Blama, otkrivena je tabla sa njegovim imenom. Pored Mišine sestre, glumice Nade Blam, prisutvovali su i njegovi prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista