SAMOSTALNA IZLOŽBA VANJE VULIN IVOŠEVIĆ: Povratak smirujućoj lepoti

M.A.K.

09. 08. 2021. u 16:58

ČETVRTA samostalna izložba likovne umetnice i arhitekte Vanje Vulin Ivošević, organizovana je u galerijskom prostoru inicijative KVART BW (Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija).

САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА ВАЊЕ ВУЛИН ИВОШЕВИЋ: Повратак смирујућој лепоти

Kvart BW

Postavku pod imenom  With love or nothing, čine slike nastale n u periodu od 2018. do 2021. 

- Specifičnost Vanjinog umetničkog izraza je povratak lepoti koja integriše umetničko delo, smirujućoj lepoti suprostavljenoj uzburkanoj materiji. Bez oslanjanja na unapred stvorene predstave o harmoniji umetnica poseže za plemenitom jednostavnošću i mirnom veličinom umetničkog dela, naspram neobuzdanosti i nepreciznosti - ističe u pratećem tekstu izložbe Tamara Đurić. 

Rođena u Zrenjaninu, umetnica je završila master akademske studije na Arhitektornskom fakultetu u Beogradu. Jedan je od osnivača arhitektonskog biroa V2A Studio, u kome je radila kao art direktor i projektant. Članica je Ženskog arhitektonskog društva, predsednica i  jedan od osanivača udruženja "Soba Gallery", koje promoviše savremenu umetnost i arhitektura. Paralelno se bavila i umetničkim radom, koje je prvi put samostalno predstavila pre tri godine, na postaci pod nazivom "Pokrenuti prostori".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović