DRVO I ZA RADMILOVIĆA: Tradicionalni "Dani Bate Stojkovića" u Vrnjačkoj Banji zakazani za 11. avgust

G. Ć.

07. 08. 2021. u 10:24

POSLE jednogodišnje pauze zbog pandemije korone, u Vrnjačkoj Banji ponovo će biti održana tradicionalna, 11. po redu manifestacija "Dani Bate Stojkovića".

ДРВО И ЗА РАДМИЛОВИЋА: Традиционални Дани Бате Стојковића у Врњачкој Бањи заказани за 11.  август

Foto: printskrin Jutjub

Centralna manifestacija zakazana je za 11. avgust, na dan rođenja velikog glumca koji je bio čest i rado viđen gost u prestonici srpskog kontinentalnog turizma.

Program će biti održan u glumačkom "Parku sećanja" u kojem su simbolično posađena stabla različitog drveća posvećena našim preminulim glumačkim velikanima, a najavljeno je učešće glumaca Milana Cacija Mihailovića, Boška Puletića, Une Đelošević, Iskre Brajović, Branka Jankovića, Vladimira Tešovića i Andreja Pipovića.

- Zasadićemo drvo za legendarnog Zorana Radmilovića, a u prisustvu predsednika opštine Bobana Đurovića biće otkriven spomenik osnivaču Banje, nekadašnjem okružnom načelniku Pavlu Mutavdžiću, na čiju je inicijativu 1868. godine osnovano "Fundatorsko društvo kiselo-vruće vode" u Vrnjcima - kaže Nikola Džamić, inicijator i osnivač ove manifestacije koja se tradicionalno održava uoči Festivala filmskog scenarija.

Prema njegovim rečima, na velikom ekranu u "Parku sećanja", biće emitovane replike naših preminulih glumaca iz poznatih filmova, serija i pozorišnih predstava, a predviđena je i šetnja do mosta "Ko to tamo peva", nazvanog po najboljem i najgledanijem filmu domaće kinematografije 20. veka u kojem je Bata Stojković ostvario fantastičnu rolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna