ZAVRŠENI „CAREVČEVI DANI“: Uroš Grčak najbolji violinista (FOTO)

D.N.

16. 07. 2021. u 21:35

NA tradicionalnom muzičkom festivalu „Carevčevi dani“, koji se održava u čast čuvenog violiniste Vlastimira Pavlovića Carevca (1895-1965 ), za pobednika je proglašen Uroš Grčak iz Beograda.

ЗАВРШЕНИ „ЦАРЕВЧЕВИ ДАНИ“: Урош Грчак најбољи виолиниста (ФОТО)

Foto: Opštinska uprava Veliko Gradište

Kao nagrada, njemu su pripali statueta Carevca, violina iz majstorske radionice Jana Nemčeka, novčana nagrada i monografija „Od zlata gudalo“.

Drugo mesto zauzeo je Nemanja Radivojević iz Jabučja kod Lajkovca, a treće Ivan Bošković iz Starčeva kod Petrovca na Mlavi.

O izboru najboljih, u konkurenciji od 13 takmičara, odlučivao je stručni žiri u sastavu: istrumentalista na harmoci Ljubiša Pavković i violinisti Bojan Pavlović i Zoran Bahucki.

Osim glavnih, uručene su i specijalne nagrade: nagrada publike, koju je osvojio Uroš Grčak, najbolje izvedena pesma – Luka Đorđević, najbolje izvedeno kolo – Igor Pejović, najbolji scenski nastup – Anastasija Nikolić i najmlađi učesnik – Jovan Nikolić.

Bogat program festivala, uz izložbe i koncerte, odvijao se u Carevcu i u Velikom Gradištu, kao i u Požarevcu, gde je održana Letnja akademija narodne muzike koju je vodio mentor Zoran Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!