PRIČA O ČUDESNOM PETROVIĆU: U izdanju kuće "Dereta" objavljen novi roman književnice Laure Barne "Sve moje sestre"

B. Đ.

14. 07. 2021. u 10:07

NOVI roman Laure Barne "Sve moje sestre", koji donosi priču o jedinstvenom Rastku Petroviću, objavljen je u izdanju "Derete".

ПРИЧА О ЧУДЕСНОМ ПЕТРОВИЋУ: У издању куће Дерета објављен нови роман књижевнице Лауре Барне Све моје сестре

Foto N. Fifić

I ova njena knjiga, kako stoji u recenziji, predstavlja uzbudljiv asocijativni vrt, u kojem niču, rastu i ogledaju se biografije, ali i autorski citati i vertikalno konotirane fusnote.

U ovom romanu čitalac pronalazi svoju verziju suptilnog sižea, ali ne bi trebalo da hita za prioritetima... Jer tu su vesnici srpskog modernizma: Isidora Sekulić, Danica Marković, Miloš Crnjanski, Sibe Miličić, Beta Vukanović, Brana Petronijević, Sava Šumanović, Marko Ristić, Moša Pijade i mnogi drugi...

Tu su i Nadežda, Zora i Milica, tri sestre u sazvežđu koje beletrističkim umećem prebogat monolog Rastka Petrovića svedoka vaskolike porodične sudbine - osvetljava kroz iskušenja, bolove, simboliku albanske golgote, sjaj Pariza i juga Italije, ili šumove prapostojbine Afrike.

Tu su i odjeci terazijskih koraka, romora i proglasa hotelmoskovskih senki iz Berlina, ratnih bolnica, galerija i vašingtonskih prozora s pogledom...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!