KONKURS ZA NAGRADU "ALEKSANDAR DEROKO": Bijenalno priznanje za stvaraoce u arhitekturi i urbanizmu

V.V.S.

09. 07. 2021. u 12:36

USTANOVA kulture "Parobrod" objavila je konkurs za bijenalnu nagradu "Aleksandar Deroko". Nagrada je ustanovljena ove godine i dodeljuje se prvi put sa ciljem da podstakne umetničko stvaralaštvo na Opštini Stari grad.

КОНКУРС ЗА НАГРАДУ АЛЕКСАНДАР ДЕРОКО: Бијенално признање за ствараоце у архитектури и урбанизму

UK Parobrod

Izbor dobitnika odnosiće se na delo objavljeno ili realizovano u protekle dve godine (od aprila 2019. do aprila 2021.), a za nagradu mogu konkurisati pojedinac ili grupa autora projekta iz oblasti arhitekture i urbanizma na Opštini Stari grad. Projekat može biti samo idejni, ali i već realizovan, dok u izbor ulaze obnove fasada, projekti kuća, zgrada, parkova,spomenika, kao i arhitektonske celine na Opštini. Na konkurs se mogu javiti autori tematskih i izložbi ilustracija, crteža, slika ili grafika čiji su radovi bili predstavljeni u relevantnoj kulturnoj instituciji (galeriji, muzeju, kulturnom centru...) na Opštini Stari grad, autori monografija i naučnih radova koji se odnose na istoriju, umetnost i kulturno nasleđe na Opštini ili su posvećene istaknutoj ličnosti koja je živela na Opštini Stari grad - državljani Republike Srbije, kao i strani autori.

Članovi žirija su prof. Branislav Mitrović, akademik i profesor na Arhitektonskom fakultetu, prof. Rastko Ćirić, ilustrator i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti, dr Marina Pavlović, istoričar arhitekture i zamenica direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda

Konkurs je otvoren do 15. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna