PANTOMIMA O DIZELAŠIMA I SPONZORUŠAMA: Na 46. Festivalu monodrame i pantomime obnovljena predstava iz devedesetih

V.V.S.

30. 06. 2021. u 15:30

U POZORIŠTU "Pinokio", posle četvrt veka, ponovo će 4.jula biti izvedena pantomima "Čekajući nebo - ka' će više?!" u okviru 46.Festivala monodrame i pantomime.

ПАНТОМИМА О ДИЗЕЛАШИМА И СПОНЗОРУШАМА: На 46. Фестивалу монодраме и пантомиме обновљена представа из деведесетих

Marko Stojanović

- Mnogi se sećaju "dizelaša" i "sponzoruša" iz 90-ih, ali mladi ne poznaju tu subkulturu s kraja prošlog veka. Trenerka uvučena u široke farmerke i obavezna "zlatna" kajla, lagano obučeno seksi devojče i, oboje, u falš patikama sa vazdušnim đonom... Kad se pogledaju vide "Oči boje duge". Sve hit do hita iz devedesetih - najavljuje predstavu jedan od aktera Marko Stojanović.

Predstava "Čekajući nebo - ka' će više?!" rađena je po motivima, za mnoge kultne predstava "Čekajući nebo" iz 1996.godine, koja kroz komediju i melodramu bez reči prati ljubavni na prvi pogled: između Živote, srpskog seljaka u narodnoj nošnji i Žizele, klasične balerinu u "pački", koji iz muke da se uklope u društvo postaju dizelaši...

U glavnim ulogama bili su (a i ponovo će se naći) Dalija Imanić Savić, primabalerina Narodnog pozorišta u Beogradu i naš poznati komičar i pantomimičar Marko Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni