"DIVLJE MESO" OTVARA FESTIVAL: Večeras počinju "Nušićevi dani"

J. I.

15. 06. 2021. u 14:00

POZORIŠNOM predstavom “Divlje Meso” Jagoša Markovića večeras će svečano biti otvoreni 38. “Nušićevi dani” u Smederevu koji će trajati do 20. juna.

ДИВЉЕ МЕСО ОТВАРА ФЕСТИВАЛ: Вечерас почињу Нушићеви дани

Foto N. Ž.

Festivalski program počinje tradicionalnim polaganjem venaca na spomenik Branislavu Nušiću, nakon čega će u Galeriji Centra za kulturu biti otvorena izložba "Sva lica diplomate Branislava Nušića".

Poslednjeg festivalskog dana, 20. juna, biće dodeljene nagrade, od kojih je najvažnija Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru, koja ove godine odlazi dramskom umetniku Petru Božoviću.

"Nušićevi dani" održavaju se u Smederevu od 1984. godine u čast srpskog knjiženika i komediografa, novinara i diplomate, Branislava Nušića. U ovom gradu, čuveni pozorišni stvaralac je proveo veliki deo svog detinjstva i mladosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju