U ZNAK SEĆANJA NA JEDINSTVENU CACU: U "Pužu" uručena nagrada reditelju Jugu Radivojeviću za "Sirana de Beržeraka"

V. V. S.

11. 06. 2021. u 22:53

PRVA godišnja nagrada "Slobodanka Caca Aleksić", koja se dodeljuje za režiju dečje predstave, u petak je u Pozorištancu "Puž" uručena Jugu Radivojeviću za predstavu "Sirano de Beržerak" Igora Bojovića, u izvođenju Dečjeg pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

У ЗНАК СЕЋАЊА НА ЈЕДИНСТВЕНУ ЦАЦУ: У Пужу уручена награда редитељу Југу Радивојевићу за Сирана де Бержерака

Branko Milićević Kockica i Jug Radivojević / Foto Z. Jovanović

Priznanje u čast osnivača, reditelja i dugogodišnjeg upravnika Pozorišta "Puž" uručio je Cacin suprug, Branko Milićević Kockica.

Stručni žiri, kojem je predsedavala Tanja Peternek (dramaturg i TV autor), uz članove Đorđa Bulajića (direktora Pozorišta "Puž") i Miloša Jagodića (pozorišnog reditelja) - naveo je u obrazloženju da su "duhovita rešenja i razigrana igra glumaca kao posledica rediteljskog promišljanja, rezultirali osmišljenom celinom i jedinstvenom slikom sa jasnim rediteljskim potpisom na tragu Cacinog stvaralaštva".

Nagrada će se dodeljivati svake godine, a pored unikatne diplome i plakete sa Cacinim likom (delo likovnog umetnika Rastka Ćirića i akademskog vajara Miroljuba Stamenkovića Komanča), sadrži i novčani iznos koji opredeljuje inicijator i pokrovitelj priznanja Pavle Ljujić, sestrić Slobodanke Aleksić. Inače, ovo priznanje je ustanovljeno s namerom da podstiče nova istraživanja u oblasti režije za najmlađe i negovanje uspomene na lik i delo Slobodanke Aleksić.

Program u "Pužu" vodila je Zlata Numanagić, a u njemu su učestvovali umetnici koji su obeležili istoriju ovog teatra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!