U ČETVRTAK U PODNE, U KUĆI LEGATA: Sećanje na Milenu Jeftić Ničevu Kostić

M.A.K.

02. 06. 2021. u 18:22

KOMEMORACIJA Mileni Jeftić Ničevoj Kostić (1943- 2021), slikarki, sceniografkinji, kostimografkinji, kreatoru lutaka, koja nas je napustila prošle sedmice, biće održana u četvrtak, u podne, u beogradskoj Kući legata, u Knez Mihailovoj 46.

У ЧЕТВРТАК У ПОДНЕ, У КУЋИ ЛЕГАТА: Сећање на Милену Јефтић Ничеву Костић

Kuća legata

O značaju stvaralačkih postignuća, kako u pozorištu, tako i u likovnoj umetnosti, kao i njenoj neponovljivoj ličnosti, govoriće istoričar umetnosti Nikola Šuica, profesor FLU, dramski pisac Igor Bojović, upravnik pozorišta "Boško Buha", istoričar umetnosti Ana Popović Bodroža, stručni saradnik - viši kustos Kuće legata, reditelj Narodnog pozorišta Tatjana Manić Rigonat, Milenin saradnik i prijatelj i direktor Kuće legata Filip Brusić Renaud.

Godinama je Milena JNK, bila jedini živi darodavac Kuće legata, koja baštini ostavštinu 12 naših likovnih velikana. Svoja dela, umetnica koja je sahranjena prošolog četvrtka, u rodnom Tomaševcu, iz nekoliko navrata zaveštala je ovoj instituciji: 2007. poklonila je 30 dela - 18 slika i 12 crteža, 2015.- pet slika iz serije "Tropi" i pre dve godine 34 slike, iz svih ciklusa. Početkom godine Kući legata, namenila je i stan -atelje koji je poklonila Gradu Beogradu, sa namerom da jednoga dana dobije memorijalnu funkciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere