U PRODAJI JE NOVA KNJIGA "NOVOSTI" O STRANCIMA KOJI SU ZADUŽILI SRBIJU: Novo, izuzetno izdanje Kompanije "Novosti"

Novosti online

24. 05. 2021. u 11:00

STRANCI KOJI SU ZADUŽILI SRBIJU, autora Žiže Radivojević, posvećeno je strancima koji su velikim dobrom zadužili Srbiju i bez kojih ona ne bi bila ista.

У ПРОДАЈИ ЈЕ НОВА КЊИГА НОВОСТИ О СТРАНЦИМА КОЈИ СУ ЗАДУЖИЛИ СРБИЈУ: Ново, изузетно издање Компаније Новости

Stranci koji su zadužili Srbiju

Neki u ratu, drugi u miru, davali su se nesebično, a njihovo davanje ugradilo se u našu slobodu, kulturu, obrazovanje, umetnost, borbu za istinu. Svetle svojim primerima ti veliki ljudi koji su u Srbiju utkali svoje znanje, trud, najbolje godine svog života, a često i sam život. Zato je uzvišena veličina onoga što su učinili. A bili su stranci! Rusi, Amerikanci, Škoti, Englezi, Nemci, Grci, Česi, Francuzi, Holanđani, Austrijanci, Jevreji, Albanci, Poljaci, Slovenci... plmenitošću, dirljivim dobročinstvima i herojskim delima trajno su se upisali u naše trajanje.

Autorka poručuje da smo im dužni mnogo: "Pre svega da ih otrgnemo od zaborava, da obasjamo one koji su obasjali nas svojim velikim dušama i delima".

Žiža Radivojević je autorka i knjige “Velike srpske ljubavi”, takođe u izdanju "Novosti", koja je u dve godine unazad, od kada je pred čitaocima, ostvarila ugled i dobila odlične kritike i veliku čitanost.

Novom knjigom, dugim i posvećenim istraživanjima, "kopanjima" po bogatoj riznici o ljudima i velikoj istoriji koju smo stvarali, osvetlila je i delo savremenika koji su umeli, smeli i hteli da svojim delima budu veliki!

 

Knjiga se može kupiti u Srbiji u maloprodajnim objektima KUTAK "NOVOSTI", knjižarama DELFI, VULKAN I SLUŽBENI GLASNIK, kao i u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega