ČAST JE BITI DEO VAŠE DUGE TRADICIJE: Milica Milša i Danilo Čelebić, laureati "Zlatne antene" 2023. godine za najbolji glumački par

J. B. L.

08. 10. 2023. u 16:13

NEMA sumnje, izbor za Glumački par godine, koji su tokom četiri i po decenije organizovale "TV novosti", nikada nije promašio ukus publike, jer ona i glasa za svoje miljenike. Kao što su nekada stotine hiljada čitalaca slale kupone, a kasnije i SMS poruke, tako su posle sedam godina pauze nastavile desetine hiljada posetilaca portala "Novosti". Oni su ovog puta laskavu titulu za najbolji glumački par u seriji dodelili nedvosmisleno Milici Milši i Danilu Čelebiću.

ЧАСТ ЈЕ БИТИ ДЕО ВАШЕ ДУГЕ ТРАДИЦИЈЕ: Милица Милша и Данило Челебић, лауреати Златне антене 2023. године за најбољи глумачки пар

Foto Jelena Simonović

Glumci koji su osvojili srca gledalaca kao Lala i Balša Doder u seriji "Zakopane tajne" dobili su neverovatnih 83,7 odsto, odnosno 39.358 glasova. Laureatima je prestižno priznanje "Zlatna antena", koje je naslednik nagrade "Ona i on", uručeno na 13. Međunarodnom festivalu drama i serija (FEDIS). I ovogodišnji dobitnici nagrade pokloniće se publici na "Filmskim susretima" u Nišu, gde su pre tačno 55 godina, 1968, Milena Dravić i Ljubiša Samardžić podigli prvu nagradu "Ona i on" osvojenu za film "Jutro".

- Velika je čast i zadovoljstvo biti dobitnik ove prestižne nagrade, pogotovo što je dugovečna i što znamo da su je prvi osvojili Ljubiša Samardžić i Milena Dravić, koji su postali legende za života. Oni zaista mogu da budu uzor svim kolegama i novim, mladim glumcima i nama koji nismo više tako mladi. Biti rame uz rame sa njima mi je nestvarno, jer sam imala sreću i da igram sa njima i da se družim sa njima... Tada nisam ni razmišljala o tome da ću možda i ja, sad već drugi put, osvojiti vašu nagradu - govori nam u dahu Milica Milša.

Foto: I. Marinković

Novinari "Novosti" Jelena Banjanin i Dušan Cakić uručuju nagradu

U dugoj tradiciji dodele nagrade "Ona i on" godinu za godinom retki su potvrđivali svoju slavu i popularnost, a većinom su se glumci smenjivali na "tronu". Ipak, od kada je priznanje obnovljeno u novom ruhu Milica ga je već osvojila, 2021. godine, u paru sa Vladanom Savićem, za seriju "Igra sudbine".

- Srce mi je sada puno. Baš ste me mnogo obradovali! Velika je sreća i radost da publika voli vaš lik, vašu ulogu, seriju u kojoj igrate i da je gleda. Ovu divnu nagradu osvojila sam pretprošle godine za ulogu Ade Kanački, a evo sad i za Lalu Doder. "Igra sudbine" i "Zakopane tajne" su dve velike serije, sa dve divno napisane ženske uloge koje sam imala sreću da igram, a još veću sreću da to gledaoci, to jest čitaoci "Novosti", prepoznaju i nagrade tako prestižnim priznanjem. Svaka vam čast što niste dozvolili da se nagrada ugasi i što ste joj produžili život - dodaje glumica.

Milša i njen crnogorski kolega Danilo Čelebić poznaju se već više od četvrt veka jer su još 1997. u Crnoj Gori snimali seriju "Čuvari plaža Jadrana", reditelja Draška Đurovića. Potom su se sreli i 2011. u Đurovićevom filmu "As pik", a sada su u seriji "Zakopane tajne" dočarali bračni par Doder. Na čelu ove moćne i bogate familije su Lala, misteriozna dizajnerka parfema, potomkinja stare ruske plemićke loze Vigotski, i njen muž Balša, opasni tajkun sa razgranatim poslovima u građevini koji radi na ivici zakona.

Foto Jelena Simonović

- Šta je tajni sastojak nekog dobrog jela, to morate da pitate kuvara, ukoliko bude voljan da vam odgovori. A šta je tajna "Zakopanih tajni" pokušajte da saznate od autora Žarka Jokanovića - zagonetan je Čelebić na pitanje zašto publika toliko voli Milicu i njega. - Bilo mi je neverovatno da imamo veliku prednost u zaista jakoj konkurenciji izvanrednih imena. Naše glumačko delanje namenjeno je pre svega publici, a gledaoci su na ovaj način dali sud i pokazali svoj odnos prema tome šta i kako radimo. I upravo ovo priznanje je zaista satisfakcija za naš trud. Neizmerna je čast biti deo vaše duge tradicije i kao laureat ovog priznanja pridružiti se velikim glumačkim imenima.

Glasove publike uvek su dobijali obični, časni likovi sa vrlinama i manama kakve srećemo i van ekrana, oni što pobeđuju i u životu. Upravo su takvi i junaci serije "Zakopane tajne", čiji nastavak pratimo radnim danima, u 21.00, na Pinku.

- Biće jako uzbudljivo. Već smo snimili dosta epizoda druge sezone, a snimamo i dalje. Imamo nove likove koji su došli da neke tajne razreše, ali bogami i da neke druge još dublje zakopaju. Već ste videli na kraju prve sezone da sam bila u kadru sa Mirom Banjac, odnosno Olgom Aslanovom, koja jednu od tajni rešava, a možda čak i ne rešava. Pojavljuje se još jedan misteriozan lik iz Lalinog života i baš danas sam snimala scene sa kolegom koji ga igra. U Lalin i Balšin život ulaze duhovi prošlosti. Kod Žarka je sve nepredvidivo, kao što je i život, koji nam donosi i smeh i suze, dramu i komediju, triler i melodramu... - ističe Milica Milša.

JAKA KONKURENCIJA

OSIM prvoplasiranih, u trci za nagradu "Zlatna antena" za najbolji glumački par bili su: Nina Janković Dičić i Gordan Kičić ("Mama i tata se igraju rata 2"), Anđelka Prpić i Andrija Kuzmanović ("Šetnja sa lavom"), Jovana Stojiljković i Petar Zekavica ("Vera"), Maša Dakić i Andrija Milošević ("Lako je Raletu"), Ivana Dudić i Milutin Milošević ("Od jutra do sutra"), Bojana Maljević i Dragan Mićanović ("Dug moru 3"), Nina Seničar i Dejan Bućin ("Popadija"), Branka Katić i Nikola Kojo ("U klinču"), kao i Milica Janevski i Igor Đorđević ("Bunar").

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)