"ZLATNA MATRJOŠKA" PRIPALA SATIJEVU: Dodeljene nagrade jubilarnog, 10. festivala "Kustendorf klasik"

V. N.

06. 09. 2023. u 05:00

JUBILARNI, 10. Festival klasične muzike "Kustendorf klasik", završen je preksinoć na Mećavniku uz dodelu nagrada najboljim studentima muzike.

ЗЛАТНА МАТРЈОШКА ПРИПАЛА САТИЈЕВУ: Додељене награде јубиларног, 10. фестивала Кустендорф класик

Foto Kustendorf

Prvo mesto i "Zlatna matrjoška" dodeljena je Rahmanu Satijevu, vokalnom solisti, studentu Oremburškog državnog fakulteta umetnosti "L. i M. Rostropovič". Drugo mesto i "Srebrnu matrjošku" osvojio je Roman Sosnji, pijanista, student Ruske muzičke akademije "Gnjesnih" P. I. Čajkovski, dok je "Bronzana matrjoška" dodeljena Vladislavu Minjejevu, saksofinisti sa Akademije džeza, Državne škole duvačkih instrumenata.

Dodeljena su i tri specijalna priznanja koja je nagradila porodica Kusturica. Priznanja su dobile dve violinistkinje sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Jovana Udović i

Stojanka Pešić, kao i Zoja Penjkova, student violine Moskovskog državnog konzervatorijuma "P. I. Čajkovski".

O nagradama je odlučivao žiri, koji su činili dirigent Mihail Golikov, direktorka Škole za muzičke talenta iz Ćuprije, Danijela Jović i kompozitor Aleksandar Sedlar.

Pre dodele nagrada, pred publikom Mećavnika je nastupio mladi talentovani violončelista Petar Pejčić, u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića.

NAGRAĐENI Satijev, Sosnji i Minjejev, Foto Kustendorf

Osnivač festivala Emir Kusturica poručio je da Mećavnik treba da opstane kao pozornica za ono što se danas zove izuzetnim.

- Sve što je ovde sagrađeno građeno je sa idejom da će jednoga dana da ovo selo ispune mladi talentovani ljudi iz celog sveta - rekao je Kusturica na zatvaranju festivala.

Festival "Kustendorf klasik" zajednički je projekat renomiranog srpskog režisera Emira Kusturice i kompanije "Gaspromnjeft".

- Ovaj događaj će postati blistava uspomena za ruske i srpske muzičare koji počinju svoju karijeru. I drago nam je što smo deo toga - rekao je Aleksandar Dibalj, zamenik generalnog direktora "Gaspromnjefta" za korporativne komunikacije.

Petar Pejčić, u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", Foto Kustendorf

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!