MAJSTORI FRANCUSKOG STRIPA: Izdavačka kuća "Čarobna knjiga" predstavlja "Izgubljena doba" i "Matea"

B. Đ.

12. 07. 2023. u 14:33

MEĐU novim naslovima izdavačke kuće "Čarobna knjiga" našli su se i prvi tom stripa "Izgubljena doba", koji potpisuju Žerom le Gri i Didje Poli, kao i treći tom stripa "Mateo", čiji je tvorac slavni Žan-Pjer Žibra.

МАЈСТОРИ ФРАНЦУСКОГ СТРИПА: Издавачка кућа Чаробна књига представља Изгубљена доба и Матеа

Foto promo

"Izgubljena doba", izvanredno nacrtan i intrigantno osmišljen serijal u dve knjige, predstavlja nesvakidašnji spoj fantastike i istorijske fikcije inspirisane raznim kulturama rane ljudske civilizacije. Maštovitom rekonstrukcijom okruženja autori otvaraju brojne mogućnosti o tome šta vreba iza nepoznatog horizonta i na tim temeljima grade jedan od najnadahnutijih serijala francuskog stripa. Pred čitaocima je uzbudljiva priča: Prvog minuta 1000. godine, baš kao što je apokalipsa predskazala, vatra se obrušila s neba. Ljudska civilizacija je zbrisana u trenu, a kada su, vekovima kasnije, ljudi izašli iz pećinskih skloništa, zatekli su svet koji je priroda vratila pod svoje okrilje...

Foto promo

U stripu "Mateo", Žibra prati sudbinu običnog čoveka zahvaćenog snažnim strastima i olujama prve polovine dvadesetog veka, od krvavih i blatnjavih rovova fronta Prvog svetskog rata, preko uličnih borbi i revolucionarnih ćelija Sankt Peterburga, do radnih logora u dalekoj Francuskoj Gijani i španskih boraca za pravdu i slobodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)