JEDINI NAČIN DA SE CRNA GORA OBRAČUNA SA KRIMINALOM! Knežević otkrio šta je neophodno za veliku promenu

Novosti online

08. 02. 2021. u 11:36

GLAVNI specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić može da podnese ostavku i do 18. februara, ali to nikako ne može zaustaviti donošenje zakona o tužilaštvu, izjavio je poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

ЈЕДИНИ НАЧИН ДА СЕ ЦРНА ГОРА ОБРАЧУНА СА КРИМИНАЛОМ! Кнежевић открио шта је неопходно за велику промену

Foto: Printskrin

Donošenje ovih zakona, istakao je, nema nikave veze s bilo kojim personalnim rešenjem, već, kako je kazao, potrebom da se stvore pretpostavke ka depolitizaciji tužilaštva a kasnije i sudova.

- Ako samo pogledamo nekoliko poslednjih izveštaja Evropske komisije u kojima su jasne kritike usmerene i u pravcu sudija i tužilaca, odnosno njihovog nerada i nečinjenja u slučajevima brutalne korupcije i organizovanog kriminala, onda je jasno da su ovi zakoni bili neophodnost - naglasio je Kežević.

On je istakao da je donošenje novih zakona suštinska reforma pravosuđa, pre svega tužilaštva.

Apelacioni sud ukinuo je prošle sedmice prvostepenu presudu u predmetu tzv. "državni dar", a Katnić je, podseća se, 2017. godine, javno obećao da će pod­ne­ti ostav­ku uko­li­ko ne is­pu­ni oče­ki­va­nja u tom slučaju.

Ko­men­ta­ri­šu­ći tada oce­nu de­la jav­no­sti da tu­ži­la­štvo zlo­up­otre­blja­va svoj po­lo­žaj, na­ro­či­to u po­stup­ku pro­tiv optuženih za navodni te­ro­ri­zam, Katnić je rekao da je sva­ki korak tu­ži­la­štva do­ku­men­to­van i da sve i da ho­će ne bi mo­gao da zloupotrebljava sistem, a da ne bu­de ot­kri­ve­no.

- Razlozi zbog kojih se parlamentarna većina odlučila da inicira izmene i dopune zakona o tužilaštvu nisu samo sadržani u činjenici što se Milivoje Katnić nekom personalno ne sviđa, već zbog toga što mi imamo ozbiljne probleme u radu tužilačke organizacije, koji su se toliko nagomilali, da je Milivoje Katnić samo jedna od personifikacija tih problema - rekao je Knežević.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)